Advertisement
" "

Wengerin mielestä FFP pitäisi romuttaa

Arsenalin manageri Arsène Wenger kysyy, onko Uefan Financiel Fairplay-sääntö (FFP) romutettava ja kertoo että joukkueet eivät ”kunnioita” sitä kirjoittaa uutiskanava BBC sivuillaan.

Eurooppalaisen jalkapallon johtajat esittelivät FFP säännön vuonna 2013. Säännön oli tarkoitus tasoittaa seurojen taloutta niin, etteivät seurat käyttäisi rahoja holtittomasti tuloihinsa nähden.

Viime kesänä tehtiin brasilialaisen Neymar Jr:n siirto Barcelonasta PSG:n riveihin 200 miljoonan punnan ennätyssummalla. Summa oli yli kaksinkertaisesti suurempi kuin edellinen ennätys. UEFA on aloittanut tutkinnan PSG:tä vastaan kyseisestä kaupasta. Hieman myöhemmin kesällä PSG ilmoitti hankkineensa myös Ranskalaisen superlahjakkuuden Kylian Mbappen lainalle Monacosta.  Lainasopimukseen kuului ehtona kuitenkin osto-optio ensi kesälle, jonka myötä siirtosumman arvioidaan nousevan jopa 165,7 miljoonaan puntaan.

”Vaikuttaa siltä, että olemme kehittäneet säännön jota ei tarvitse noudattaa” Wenger sanoi.

Wengeriltä kysyttiin, haluaisiko hän että FFP poistettaisi, johon hän vastasi ”Luulen niin, koska on liian monta keinoa kiertää Financial Fairplay sääntö laillisesti.”

Manchester City sai vuonna 2014 Uefalta 17 miljoonan punnan sakot rikottuaan FFP sääntöä ja lisäksi he saivat nimetä Mestarien liigan ryhmäänsä tuolloin vain 21 pelaajaa 25 sijaan. Myös PSG sai samanlaisen rangaistuksen Uefalta tuolloin.

Wenger ei ole yksin mielipiteensä kanssa, sillä myös La Ligan presidentti Javier Tebas on syyttänyt PSG:tä sekä Manchester Cityä ”taloudellisesta dopingista”. Tebas on sitä mieltä, että PSG nauraa FFP säännön olemassaololle Neymarin ja Mbappen siirtojen myötä.

Wenger on tunnettu erittäin tiukasta talouskurista Arsenalissa. Arsenal hankki kesällä Alexandre Lacazetten seuran 46,5 punnan ennätyssummalla Lyonista. Toinen hankinta Saed Kolasinac siirtyi Schalkesta ilmaissiirrolla. Tätä seurasi mm. Alex Oxlade-Chamberlainin, Wojciech Szczęsnyn sekä Kieran Gibbsin myynnit muualle.

Ymmärrettävästi PSG:n toiminta ei ole Wengerin mieleen. ”Kysymyksiä pitää esittää. En ole vakuuttunut, että säännöt ovat tarpeeksi voimakkaita jotta niitä kunnioitettaisiin” hän sanoo.