Advertisement

Wengerin mielestä pilkku oli skandaali – Xhaka kaivoi nenää ratkaisumaalissa

Arsenal koki karvaan vierastappion Watfordille numeroin 2-1. Ottelu oli melkoisen vaiherikas ja ottelun ratkaisijaksi nousi erotuomarina toiminut Neil Swabrick, joka antoi Watfordille hyvin kyseenalaisen rangaistuspotkun.

Arsene Wenger oli ottelun jälkeen pilkkutuomiosta hyvin tuohtunut. Brasilialainen Richarlison heittäytyi tilanteessa härskisti rangaistusalueella ja Swarbrick päätti viedä pallon pilkulle. Valioliigassa on onnistuttu tällä kaudella tällaiset sukellukset kitkemään pois, mutta ottelun erotuomari ei ollut tainnut saada tuota muistiota liitolta.

”Tilanne ei ollut rangaistuspotku. Vihellys tuli hetkellä, joka oli Watfordille hyvin tärkeä. Ilman rangaistuspotkua ei olisi tullut myöskään maalia” Wenger puhisi ottelun jälkeen.

Wengerin kollega Marco Silva puolestaan oli luonnollisesti mielissään vihelletystä rangaistuspotkusta.

”Näin rangaistuspotkuun johtaneen tilanteen ja hyväksyn tuomarin päätöksen. En nähnyt mitään heittäytymiseen viittaavaa. Richarlison on kärsinyt todella paljon rikkeistä ja ihmiset alkavat ajatella, että hän filmaa” Silva puolestaan kommentoi ottelun jälkeen.

Hidastuksista voidaan kuitenkin nähdä, että Silva puolustaa pelaajaa ehkä hieman turhaan. Tilanteessa ollut Arsenalin puolustaja Hector Bellerin pyrkii tekemään kaikkensa, ettei minkäänlaista kontaktia tilanteessa syntyisi. Heittäytyminen on täysin selvä. Toisaalta, jos pelaaja alkaa saada filmaajan maineen, se tulee harvoin täysin ilman perusteita.

Arsenal lamaantui tuomiosta kuitenkin täysin ja Watford otti tästä eteenpäin ottelun hallintaansa. Voittomaali syntyi lisäajalla. Watford on onnistunut tekemään maalin lisäajalla kolmessa edellisessä ottelussa. Tuo kertoo hyvin kotijoukkueen henkisestä kovuudesta tällä hetkellä ja on suuri syy siihen, miksi joukkue on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä.

Mielenkiintoista oli myös Arsenalin keskikenttäpelaajan Granit Xhakan toiminta maalissa. Alla olevasta videosta voi huomata pelaajan kaivavan nenää Watfordin tehdessä ottelun voittomaalin. Kyseessä on puolustava keskikenttäpelaaja, jonka olisi varmaan tilanteessa kannattanut keskittyä hieman toisenlaiseen toimintaan.