Advertisement

Wengerin tulevaisuus ratkeaa FA Cupin finaalin jälkeen

Arsenalin manageri Arsène Wenger on kertonut lehdistölle, että hänen tulevaisuudestaan seurassa päätetään johtokunnan kokouksessa, joka pidetään 27. toukokuuta pelattavan FA Cupin finaalin jälkeen.

”Monista asioista keskustellaan siinä kokouksessa. Yksi niistä on mitä tapahtuu managerin kanssa”, Wenger sanoi BBC Sportin mukaan. ”Totta kai olen itsekin mukana kokouksessa. Tällä hetkellä meidän pitäisi kuitenkin keskittyä lyhyellä tähtäimellä siihen, mitä tapahtuu nyt sunnuntaina sekä cupin finaaliin.”

Valioliigan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina, silloin Arsenal kohtaa Evertonin kotonaan. Joukkueen on pakko voittaa, mikäli se haluaa selvitä ensi kauden Mestarien liigaan. Tasapeli riittää karsintasijoille, jos pisteen edellä oleva Liverpool häviää raskaasti jo putoamaan tuomitulle Middlesbroughille.

Arsenalin kausi on sujunut alavireisesti. Seura on vaarassa jäädä Mestarien liigan ulkopuolelle ensimmäistä kertaa Wengerin aikakaudella. Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tuli rumasti kuonoon Bayern Münchenilta yhteistuloksella 10-2. Kannattajat ovat protestoineet ja vaatineet Wengerin potkuja pitkin kautta. Viime viikonlopun vierasottelussa Stokea vastaan stadionin yllä lensi jopa lentokone, joka lennätti perässään Wengerin vastaista lakanaa.

Kannattajat ovat keksineet luovia tapoja vaatia Wengeriä ulos. Kuva: Alloverpress.fi

 

FA Cupin voitto varmasti helpottaisi Wengerin asemaa hieman. Chelsea tarjoaa kuitenkin kivikovan vastuksen. Liigassa Mestarien liigaan oikeuttaville sijoille selvitäkseen joukkue ei voi tehdä muuta kuin voittaa oman ottelunsa ja toivoa apuja Liverpoolin ja Manchester Cityn vastustajilta.

”Meidän täytyy tehdä oma työmme, me olemme ammattilaisia ja haluamme voittaa”, Wenger lisäsi. ”Olemme hyvässä vireessä emmekä voi tehdä muuta kuin voittaa pelimme sunnuntaina. Mitä minulle tapahtuu on sen jälkeen vähemmän tärkeää. Olen täällä palvellakseni seuraa ja parhaiten voin tehdä sen voittamalla seuraavan pelin.”