Advertisement

West Bromin pukukopissa isoja erimielisyyksiä

West Bromwich Albionin tilanne niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin näyttää tällä hetkellä varsin huolestuttavalta. Alan Pardew’n tultua joukkueen manageriksi marraskuun lopulla West Brom on voittanut vain yhden Valioliigassa pelaamistaan neljästätoista ottelusta.

Useimmat kesken kautta manageria vaihtaneet joukkueet, kuten Everton ja Crystal Palace, ovat onnistuneet parantamaan tuloksiaan vaihdoksen jälkeen, mutta West Bromissa on käynyt toisin. Yksittäisenä valopilkkuna on Liverpoolin pudottaminen FA Cupista neljännellä kierroksella, mutta heti seuraavalla kierroksella matka päättyi tappioon Southamptonia vastaan.

Valioliigan sarjataulukossa joukkue on tällä hetkellä viimeisenä. Ero putoamisviivan yläpuolella olevaan Crystal Palaceen on ehtinyt kasvaa jo seitsemään pisteeseen. Mikäli tahti ei ala pian parantua, on West Brom todellisessa vaarassa pudota Valioliigasta ensimmäistä kertaa sitten kauden 2009-10.

Asiat tuntuvat kuitenkin menevän enemmänkin huonompaan suuntaan. Sky Sports raportoi, että viime viikonloppuna Huddersfield Townille kärsityn kotitappion aikana pukukopissa tunteet kävivät kuumina. Joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Chris Brunt oli tiettävästi kritisoinut rajusti Pardew’n päätöstä jatkaa peluutusta järjestelmällä 4-4-2. Huddersfield pelasi ottelussa viiden pelaajan keskikentällä ja sai täten jatkuvan ylivoiman keskelle. Brunt oli kohdistanut kritiikkinsä myös tiettyihin pelaajiin, jotka eivät hänen mukaansa ole antaneet kaikkeaan kentän puolella.

Avainasemassa West Bromin kannalta nyt on se, kuinka joukkueen sisällä reagoidaan Bruntin kritiikkiin. West Bromin pelaajamateriaalilla kausi on varmasti pelastettavissa, mutta nyt siitä täytyy ruveta saamaan kaikki mahdollinen irti. Ensi viikonlopun vierasottelu Watfordia vastaan saattaa osoittaa loppukauden suunnan. Se saattaa myös sinetöidä Pardew’n kohtalon joukkueen peräsimessä.