West Bromwich ja Chelsea tarjosivat jännitysnäytelmän – Ings osui jälleen

Lauantain Valioliigakierroksen jälkimmäiset ottelut jatkoivat siitä, mihin iltapäivällä jäätiin. Lauantain kolmannessa ottelussa West Bromwich isännöi Chelseaa, ja isännät shokeerasivat Frank Lampardin ryhmää armotta.

Ensimmäinen puoliaika päättyi isännille 3-0 lukemin. Chelsean puolustuslinjan erheet tarjosivat Callum Robinsonille kaksi maalipaikkaa ja mies ei erehtynyt. Ensimmäinen syntyi hienolla vasemman jalan laukauksella ja toisen hän sijoitti maata pitkin ohi Willy Caballeron. Puoliaikalukemat viimeisteli Kyle Bartley ohjaamalla pallon takatolpalta pussiin kulman jälkitilanteesta.

Chelsea ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kentällä nähtiin sisuuntunut ryhmä toisella puoliajalla. Mason Mount aloitti kavennustalkoot 55. minuutin kohdalla vastustamattomalla kaukolaukauksella ja varttia myöhemmin Callum Hudson-Odoi ja Kai Havertz pelasivat näppärästi pallon boksiin ensin mainitulle, joka sijoitti viileästi ottelun 3-2. Eikä lopulta kahta ilman kolmatta. Hieno kiri näytti päättyvän niukkaan tappioon, mutta lisäajalla Tammy Abraham päästi vieraat pälkähästä. Englantilaishyökkääjä laittoi karat sisään maalinedustalta Mountin laukauksen jäljiltä. Lisämaaleja ei nähty ja joukkueet tasasivat pisteet 3-3- lukemin.

Illan viimeinen ottelu käytiin Turf Moorilla Burnleyn ja Southamptonin välillä. Pelkästään tappiota alkukaudesta keränneet joukkueet pyrkivät avaamaan pistepottinsa tiukassa väännössä. Burnleyn ottelulle tyypilliseen tapaan ottelussa ei nähty paljoa maaleja. Vierasjoukkue Sotonille riitti viime kaudella maalipörssin toiselle sijalle päätyneen viidennellä minuutilla viimeistelty Danny Ingsin maali. Ings tuikkasi vierasjoukkueen 0-1 voittolukemat Che Adamsin upean esityön päätteeksi.

Southampton avasi siis vihdoin pistetilinsä ja Burnley joutuu vielä odottamaan ensimmäisiä pisteitään kahden ottelun jälkeen.