Advertisement

West Ham ei aio myydä hyökkääjiään

West Ham Unitedia marraskuusta lähtien valmentaneen David Moyesin on sanottu haluavan tehdä tammikuun siirtoikkunassa joukkueesta enemmän omaan tyyliinsä sopivan. Samaan aikaan ovat käynnistyneet myöskin siirtohuhut joukkueen kahden kärkimiehen, Andy Carrollin ja Javier ”Chicharito” Hernándezin ympärillä.

Carrollin kohdalla on huhuttu, että kyseessä olisi yllättävä huippusiirto Chelsean riveihin. Hernández puolestaan on joutunut huonon ajoituksen ja loukkaantumisen uhriksi. Hän oli takareisivamman vuoksi sivussa neljästä ensimmäisestä ottelusta, joissa Moyes toimi managerina. Marko Arnautovicin ja Michail Antonion esiinnyttyä edukseen hän on seuraavissa seitsemässä ottelussa päässyt vain kerran avauskokoonpanoon.

Moyes kiistää kuitenkin itse huhut hyökkääjäkaksikon lähdöstä. Mikäli se vain hänestä on kiinni, molemmat jatkavat West Hamissa kauden loppuun asti.

”En halua heistä kenenkään lähtevän. Meillä ei ole pelaajia jotka haluavat lähteä. Me haluamme parantaa joukkuettamme, joten ihannetilanteessa me vain vahvistumme. Aikomukseni on olla päästämättä ketään pois”, Moyes vakuutti Sky Sportsin mukaan. ”Sen voin todeta, että meillä on neljä tai viisi hyökkääjää ja kilpailu on kovaa heille kaikille. Jos me päästäisimme jonkun pois, se vaatisi tässä siirtoikkunassa kamalan paljon rahaa.”

Moyes pitää Hernándezia edelleen loistavana maalintekijänä eikä ole unohtanut häntä. Edellä olevat pelaajat ovat vain toistaiseksi käyttäneet paikkansa hyväksi.

”Täytyy sanoa, että Arnautovicin ja Antonion vire minun kauteni aluksi on tehnyt sen hänelle vaikeaksi”, Moyes myönsi. ”Kun liityin 9-10 viikkoa sitten, Javier oli loukkaantunut joten meidän piti peluuttaa Markoa ja Michailia kärjessä eri peleissä. He ovat molemmat pärjänneet todella hyvin. Chicharito on myös erittäin hyvä pelaaja. Hänen viimeistelytaitonsa hakee vertaistaan. Hän elää boksiin tulevista palloista.”

Yhtenä ongelmana Hernándezin kannalta on Moyesin mukaan se, että West Hamin keskikenttä ei ole onnistunut toimittamaan hänelle niitä palloja.

”Ehkä monissa peleissä emme ole onnistuneet antamaan hänelle niitä. Mutta olisi hankala sanoa, että hän kuuluisi tämän hetken otteillaan noiden kahden muun edelle.”