West Ham kaatoi Manchester Unitedin – Mourinho ulos?

Nousujohteisesti viime aikoina pelannut West Ham jatkoi lauantaina Lontoon olympiastadionilla Manchester Unitedin tuskaa.

Ottelu alkoi West Hamin komennossa, eikä kotiyleisön tarvinnut kauaa odottaa avausmaaliakaan. Viidennellä peliminuutilla Pablo Zabaletan matala keskitys maalin eteen tavoitti Felipe Andersonin, joka sai viimeistellä uransa ensimmäisen valioliigamaalin lähietäisyydeltä ohi David de Gean. Hidastuskuvat paljastivat maalia edeltäneen tilanteen olleen paitsio, joten VAR:ille olisi ollut jälleen käyttöä.

Manchester United pääsi puoliajan edetessä ainakin näennäisesti peliin mukaan, mutta maalipaikat olivat todella vähissä. Unitedin käytännössä ainut paikka avauspuoliajalla siunaantui Romelu Lukakulle, jonka kova pusku osui manchesterilaisjoukkueen kannalta harmittavasti tolppaan.

Juuri ennen taukovihellystä West Ham siirtyi ottelussa 2-0 -johtoon. Andriy Yarmolenkon laukaus otti kimmokkeen United-puolustaja Victor Lindelöfistä, eikä David de Gealla ollut mitään mahdollisuuksia torjua palloa.

Toiselle puoliajalle kentälle marssi sisuuntunut Manchester United. United alkoi hallita peliä ja maalipaikkojakin siunaantui huomattavasti avausjaksoa enemmän. Reilun 60. minuutin jälkeen Marouane Fellainille avautui huippupaikka, mutta West Hamin maalilla Lukasz Fabianski venyi ilmiömäiseen torjuntaan.

United tuli peliin mukaan 71. minuutilla. Luke Shawn antama kulmapotku tavoitti etutolpalta Marcus Rashfordin, joka kavensi pelin upealla ohjauksella. Riemua ei kauaa kestänyt, sillä vain kolme minuuttia myöhemmin United-puolustus nukahti pahemman kerran. Mark Noble sai syöttää keskeltä Marko Arnautovicin läpiajoon, eikä itävaltalaishyökkääjä erehtynyt. Arnautovicin maali jäi myös ottelun viimeiseksi, joten länsilontoolaiset ottivat kauden toisen voittonsa lukemin 3-1.

West Ham nousi voitolla sarjataulukossa sijalle 12. Manchester United puolestaan putosi maalieron huononnuttua sijalle kahdeksan. Kauteen kovin odotuksin lähtenyt Manchester United on kerännyt seitsemästä ottelustaan vain kymmenen pistettä, joten Jose Mourinhon asema manchesterilaisjoukkueen managerina alkaa olla vaakalaudalla.