West Ham lauluun FA Cupista – Tottenham ja Southampton uusintaotteluun

Kuva: TT, Shaun Brooks

Valioliigan ollessa tauolla viikonloppuna, pelattiin Englannin kentillä FA Cupin neljättä ottelukierrosta. Lauantaisista kamppailuista mielenkiintoisimmat kohtaamiset nähtiin Teemun Pukin Norwichin ja Burnleyn sekä Tottenhamin ja Southamptonin välillä.

Valioliigassa sarjajumbona majaileva Norwich selvitti tiensä jatkoon Burnleyn vieraana 1-2 lukemin. Norwichin meni 0-2 johtoon toisen puoliajan alun viisiminuuttisen tehohetken seurauksena. Maaleista vastasivat keskikenttäpelaaja Grant Hanley sekä Pukin tilalla kärjessä häärinyt Josip Drmic. Burnley kavensi Erik Pietersin toimesta vielä 20 minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta kiri ei tuottanut tulosta ja näin Norwich eteni neljännesvälieriin. Pukki pääsi myös haistelemaan Cup-tunnelmaa lisäajaksi, kuitenkin tuloksetta.

Toisella Valioliigaseurojen kohtaamisessa Jose Mourinhon Tottenham matkasi Southamptonin vieraaksi St. Mary’s Stadiumille. Heung-min Son vei liljanvalkoiset vierasjohtoon 58. peliminuutilla, mutta oivassa vireessä Valioliigassa oleva Southampton kaiversi itsensä uusintaotteluun Sofiane Boufalin 87. minuutin tasoitusmaalilla.

Kaikilla Valioliigaseuroilla ei kuitenkaan mennyt hommat niin kuin oli suunniteltu. West Ham isännöi Mestaruussarjan kärkijoukkue West Bromwichia Lontoon Olympiastadionilla. Lähes tulkoon parhaalla kokoonpanolla pelannut West Ham taipui 0-1 lukemin. Conor Townsendin 9. minuutilla tekemä johtoasema riitti loppuun asti, vaikka Hammers pääsikin yrittämään tasoitusta ylivoimalla, kun vieraiden Semi Ajayi ajettiin ulos 20 minuuttia ennen loppua.

Muut Valioliigajoukkueet, Newcastlea lukuun ottamatta, selvittivät tiensä neljännesvälieriin, kun Leicester, Chelsea sekä Sheffield United harjasivat omat ottelunsa tyylipuhtaasti. Newcastle joutui uusintaotteluun pelatessaan kotinurmella maalittoman tasapelin Ykkösliigassa pelaavan Oxford Unitedin kanssa.