West Ham -sankari: Annamme kaikkemme Bilicin vuoksi

West Hamin voitto Tottenhamista keskiviikon liigacupin ottelussa oli varmasti kaikille seuran sisällä monella tapaa maukas. Joukkue oli vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen tappiolla 2-0, mutta käänsi pelin toisella puoliajalla vain 15 minuutissa, nousi rinnalle ja ohi. Lisäksi kyseessä oli kosto syyskuisesta Valioliiga-tappiosta kotikentällä Tottenhamille. Nyt West Ham kävi ryöstöretkellä Wembleyllä. Lopulta myös tämän ottelun ja ensi viikonlopun Valioliiga-pelin tulokset ovat ratkaisevassa roolissa sen suhteen, saako manageri Slaven Bilic pitää työpaikkansa.

Ghanan maajoukkuepelaaja Andre Ayew oli isossa roolissa eilisessä voitossa. Hän teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia, nostaen pelin tasoihin ennen italialaistoppari Angelo Ogbonnan voittomaalia. Ayewin mukaan tämä tulos osoittaa, että pelaajat haluavat Bilicin jäävän ja ovat valmiina tekemään kaikkensa sen eteen.

”Kun olet seurassa kuten West Ham ja tulokset ovat hankalia, manageri on paineen alla niin kuin pelaajatkin, ja meidän täytyy vain jatkaa kovaa työntekoa”, Ayew kommentoi London Evening Standardin mukaan. ”Manageri tietää, että pelaajat ovat hänen takanaan ja antavat kaikkensa, ei pelkästään hänen vuokseen mutta myös toistensa vuoksi, koska meidän täytyy kantaa tätä paitaa ylpeydellä.”

Valioliiga on alkanut tällä kaudella West Hamin osalta surkeasti. Joukkue on yhdeksän kierroksen jälkeen tasapisteissä putoamispaikalla olevan Evertonin kanssa. Pelaajat ovat kuitenkin valmiita taistelemaan nostaakseen joukkueen tutummille sijoituksille.

”Me aiomme tehdä kaikkemme kerätäksemme pisteitä ja päästäksemme pois niiltä sijoilta. Joukkueessa on taisteluhenkeä ja sitä täytyy löytyä joka viikko”, Ayew jatkoi. ”Näytimme toisella puoliajalla paljon päättäväisyyttä. Se oli erittäin hyvä voitto kun ottaa huomioon, mitä olemme kokeneet Valioliigassa.”

West Hamin ja Bilicin seuraava kohtalon ottelu on jälleen paikalliskamppailu vieraissa. Joukkue kohtaa lauantaina liigan jumbona olevan Crystal Palacen alkaen kello 17.00 Suomen aikaa.