Advertisement

West Ham -tähti haaveilee europeleistä – ensin on kuitenkin keskityttävä sarjapaikan säilyttämiseen

West Hamin keskikenttäpelaaja Pablo Fornalsilla ei päätä huimaa tämän kauden tavoitteiden suhteen. Espanjalaispelaaja nimittäin haaveilee pelaavansa ensi kaudella europelejä, joka vaatisi Hammerseilta melkoista venymistä – FA Cupin voittoa tai sijoitusta Valioliigan TOP-6:een.

West Ham on edellisen kerran nähty eurokentillä kaudella 2016-17, jolloin Eurooppa-liigan lohkovaihepaikka jäi haaveksi romanialaisen Astra Giurgiun oltua viimeisellä karsintakierroksella parempi yhteismaalein 2-1. Fornals puolestaan on pelannut Eurooppa-liigaa kausien 2017-18 ja 2018-19 aikana yhteensä 19 ottelua ex-seuransa Villarrealin riveissä.

– Kun pelasin Villarrealissa, pääsin ensimmäisellä kaudellani siellä pelaamaan Eurooppa-liigaa. On uskomaton tunne pelata europelejä ja yrittää taistella pokaalista, Fornals kertoi West Hamin verkkosivuilla.

– Tietysti viime vuosien jälkeen meidän on ensin keskityttävä saamaan 40 pistettä [säilymisen haamuraja] mahdollisimman pian, mutta tämän jälkeen meidän on haaveiltava [europeleistä]. Meidän on haaveiltava siitä, jatkettava taistelua ja työskentelyä samalla tavalla kuin me teemme nyt, jotta voimme saavuttaa hyvän sijoituksen kauden lopussa.

West Ham on kahdeksan ottelukierroksen jälkeen Valioliigassa sijalla 12. Kaikissa joukkueen valioliigaotteluissa avauskokoonpanoon nimetty Fornals on ollut joukkueensa alkukauden tehokkain pelaaja tehden kaksi maalia ja antaen yhtä monta maalisyöttöä.