Advertisement

West Hamin syöksykierre jatkuu – Benitez vahvin korvaajaehdokas Pellegrinille

Kuva: TT, Martin Dalton

West Hamin viimeiset kuusi kierrosta Valioliigassa ovat olleet järkyttävää katseltavaa. Upeasti mennen alkukauden jälkeen joukkue on ajautunut syöksykierteeseen, joiden tuloksena Hammers on napannut kuudesta ottelusta vain yhden pisteen. Tämän ansiosta manageri Manuel Pellegrini on ajautunut yhä kovemman paineen alle, potkujen ollessa lähinnä ajan kysymys.

Potentiaalisimmaksi korvaajaehdokkaaksi on brittimedioiden mukaan noussut ex-Newcastle-manageri Rafael Benitez. Benitez luotsaa tällä hetkellä Kiinan liigassa Dalian Yifangia, mutta espanjalaisen edustajien mukaan diilistä irtautuminen olisi hyvin todennäköisesti toteutettavissa, jos West Ham lähestyisi häntä tarjouksen kanssa. Benitez on itse myöntänyt haluavansa takaisin Valioliigaan ennen vuoden loppumista.


Tänään pelatussa ottelussa Tottenhamia vastaan West Ham oli täysin untenmailla, Spursin karatessa tavoittamattomaan 0-3 vierasjohtoon luvattoman helposti. Hammers kampesi itsensä lopulta maalin päähän, mutta ei pystynyt estämään Jose Mourinhon 2-3 voittoa hänen debyytissään liljanvalkoisten peräsimessä.

Pellegrinin West Ham on esittänyt hengettömiä otteita varsinkin otteluiden ensimmäisellä puoliskolla ja eritoten maalivahti Lukas Fabianskin loukkaantuminen näkyy tulostaululla. Kakkosvahti Roberto Jimenez on lahjoittanut helppoja maaleja vastustajille ja muutenkin hänen kehonkielensä ja suorittamisensa tolppien välissä huokuu epävarmuutta.

West Ham on tällä hetkellä 16. sijalla, joka on joukkueen pelaajamateriaaliin nähden käsittämätöntä. He tarvitsevat täyskäännöksen ja Benitez sopisi profiililtaan erinomaisesti managerin tontille, hänen kyetessä ottamaan pelaajistaan täyden mahdollisen panoksen irti. Benitezille pesti olisi myös osuva, koska hänellä olisi varmasti resursseja tehdä haluamiansa pelaajahankintoja, johon hänelle ei annettu mahdollisuutta Newcastlen peräsimessä.