Advertisement

Wilfried Zaha sai rasistisia viestejä Aston Villa -ottelun alla – 12-vuotias poika pidätettiin tapauksen tiimoilta

Crystal Palacen tähtipelaaja Wilfried Zaha avautui medialle kohtaamastaan rasistisesta käytöksestä sunnuntaisen Aston Villa -ottelun alla. Oletettu Aston Villan -kannattaja oli lähettänyt Zahalle sosiaalisessa mediassa rasistisia viestejä ja kuvia, jotka norsunluurannikkolainen jakoi Twitter-palvelussa saatesanoin: ”Heräsin tähän tänä aamuna.”

Instagramin kautta lähetetyt yksityisviestit sisälsivät uhkauksen siitä, että lähettäjä ”tulee Zahan asunnolle”, jos hän tekee iltapäivän ottelussa maalin. Viesteissä oli myös viittauksia Ku Klux Klaniin sekä kuva valkohuppuisista miehistä.

Zaha sai laajalti tukea tapauksen ansioista ja pelaajan seura Crystal Palace puolusti pelaajaansa välittömästi Twitterin puolella. Seuran twiitti meni näin:

”Tämä on täysin häpeällistä eikä tällaista tulisi tapahtua. Me seisomme kanssasi, Wilf, ja kaikkien muiden tällaista väärinkäyttöä kärsineiden kanssa.”

West Midlandsin poliisi tiedottikin sunnuntai-iltana pidättäneensä viestien lähettäjän. Pidätetty henkilö oli 12-vuotias poika.

”Meille ilmoitettiin tänään jalkapalloilijalle lähetetyistä rasistisista viesteistä ja viestien tarkastamisen jälkeen olemme pidättäneet pojan. 12-vuotias poika Solihullista on otettu huostaamme. Kiitos kaikille asiasta kertoneille. Rasismia ei tule hyväksyä.”

Kaikki asiaan liittyneet twiitit näet alta!