Advertisement

Yle-verolle vihdoin vastinetta! Dokumenttisarja Valioliigaan nousseesta Leedsistä alkaa tänään – millainen mies on kohuvalmentaja Marcelo Bielsa?

Suomalaiset jalkapallon ystävät saavat Yle-verolle vihdoin vastinetta, kun Yle TV2 -kanavalla käynnistyy tänään kuusiosainen dokumenttisarja Take Us Home: Leeds United.

Englannin perinteikkäämpiin seuroihin lukeutuva Leeds rämpi pitkään alasarjoissa, kunnes seura teki radikaalin ratkaisun ja palkkasi vuonna 2018 päävalmentajakseen Marcelo Bielsan. Argentiinalainen oli jo debyyttikaudellaan nostaa Leedsin Valioliigaan, mutta lopulta se onnistui toisella yrittämällä ja edessä oli paluu pääsarjatasolle 16 vuoden tauon jälkeen.

Dokumentissa seurataan valmentajauransa aikana lempinimen El Loco eli Hullu saaneen Bielsan ensimmäistä vuotta Leedsin päävalmentajana. Katsojat pääsevät näkemään mitä kulissien takana tapahtuu, ja kuinka kovaa Leedsissä harjoitellaan. Edes harjoituksissa ei ole varaa virheisiin, vaan esimerkiksi huolimattomasta syötöstä saa välittömän palautteen.


Millainen mies on paljon kohuttu Marcelo Bielsa? Se selviää katsomalla.

Take Us Home: Leeds United käynnistyy Yle TV2:ssa tänään kello 21. Loput viisi jaksoa nähdään samaisella kanavalla sunnuntaisin 20. syyskuuta alkaen. Kaikki jaksot ovat myös heti katsottavissa Yle Areenasta.