Advertisement

Youri Tielemans Monacosta lainalle Leicesteriin

AS Monacon belgialainen keskikenttäpelaaja Youri Tielemans siirtyy Leicester Cityyn loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Osana sopimusta Leicesterin keskikenttäpelaaja Adrien Silva siirtyy puolestaan saman mittaiselle lainalle Monacoon. Leicester tiedotti asiasta tänään verkkosivuillaan.

21-vuotiasta Tielemansia on pidetty yhtenä Belgian uuden sukupolven kirkkaimmista lupauksista. Monet suurseurat olivat hänen perässään kesällä 2017, mutta Tielemans päätti kuitenkin siirtyä Monacoon. Tällä kaudella hän on pelannut Monacon paidassa 20 liigaottelua, joissa on syntynyt kunnioitettavat viisi maalia.

”Valioliiga on yksi maailman parhaista liigoista ja kun olin nuori, katselin aina Valioliigan otteluita”, Tielemans kommentoi Leicesterin verkkosivuilla. ”Olen todella iloinen että olen nyt täällä ja odotan innolla, että pääsen aloittamaan.”

Tielemans on pelannut 19 ottelua Belgian miesten maajoukkueessa ja oli mukana myös pronssia viime kesän MM-kisoissa voittaneessa joukkueessa.

Monacoon siirtynyt Adrien Silva puolestaan ei ole Leicesterin managerin Claude Puelin suunnitelmiin tällä kaudella kuulunut oikeastaan lainkaan. Silva pelasi kauden kahdessa ensimmäisessä Valioliiga-ottelussa, mutta ei ole syyskuun jälkeen päässyt niissä edes kokoonpanoon. Minuutteja on tullut lisäksi kolmessa Leicesterin neljästä Carabao Cupin ottelusta.