Advertisement

Zahalle yhden ottelun pelikielto Southampton-pelin käytöksestä

Crystal Palacen hyökkääjä Wilfried Zaha on saanut Englannin jalkapalloliitolta yhden ottelun mittaisen pelikiellon sekä 10 tuhannen punnan kokoisen sakon. Syynä on Zahan käytös Crystal Palacen Valioliiga-ottelussa Southamptonia vastaan tammikuun 30. päivänä.

Zaha hermostui ottelun loppuhetkillä erotuomari Andre Marrinerin päätökseen olla antamatta vapaapotkua James Ward-Prowsen taklauksen jälkeen. Zaha käyttäytyi tilanteen jälkeen sen verran aggressiivisesti että Marriner palkitsi miehen keltaisella kortilla. Zaha taputti sarkastisesti Marrinerin päätökselle ja ansaitsi heti perään toisen keltaisen ja ulosajon. Zaha jatkoi samaan tapaan myös ulosajon jälkeen.

Punaisesta kortista saamansa pelikiellon Zaha kärsi viime lauantain paikallisottelussa kotona Fulhamia vastaan. Ilman tähtihyökkääjäänsä pelannut Palace saalisti tärkeän 2-0 -voiton. Jalkapalloliiton langettama pelikielto on tulossa kuitenkin vielä tähän päälle.

Tuomiota ei kuitenkaan ole vielä virallistettu. Zahalla on yhä mahdollisuus valittaa liiton tekemästä päätöksestä. Mikäli Zaha ei valita päätöksestä, kärsii hän pelikieltonsa lauantain ottelussa West Hamia vastaan. Jos Zaha päättää valittaa, valitusta ei luultavasti ehditä käsitellä ajoissa ennen lauantain ottelua, eli Zahalla olisi mahdollisuus ottaa osaa siihen.

Zaha on ollut jo totuttuun tapaan hyvin tärkeä osa Crystal Palacen hyökkäystä tällä kaudella. Neljän maalin ja viiden maalisyötön saaliillaan hän on joukkueen tehokkain pelaaja Valioliigassa.