Advertisement

Ziyech Arsenalin ja Tottenhamin tarkkailun alla – Ajax valmis luopumaan tähtipelaajastaan

Kuva: TT, Pro Shots

Arsenal on ollut lähipäivinä vahvasi esillä eri medioissa mahdollisten tammikuun pelaajasiirtojen osalta. Aikaisemmat kiinnostuksen kohteet Mikel Artetan ryhmän vahvistamiseksi ovat olleet puolustuspään pelaajia, mutta nyt pohjoislontoolaiset ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Ajaxin keskikenttäpelaaja Hakim Ziyechiä kohtaan. Arsenal ei ole kuitenkaan ainoa Valioliigajoukkue, joka on osoittanut kiinnostuksensa pelaajaa kohtaan. Myös heidän verivihollisensa Tottenhamin raportoitu ilmoittautuneen mukaan kilvoitteluun.

Spekulaatiot mahdollisesta Ziyechin siirrosta kiihtyivät, kun CalcioMerraton mukaan Ajax olisi valmis luopumaan 26-vuotiaasta tähtipelaajastaan. Hintapyynnöksi hollantilaisjoukkue on määritellyt noin 50 miljoonaa euroa. Arteta on kertonut Arsenalin keskittyvän pääasiallisesti etsimään paikkaajia puolustuspäähän loukkaantumistilanteen takia, mutta jos oikea tilaisuus sattuu tulemaan eteen, he ovat valmiita toimimaan. Siirron toteuttaminen olisi varmasti erittäin onnistunut liike vahvistamaan pelaajamateriaalia, Ziyechin ollessa erittäin laadukas pelaaja ja hinnan ollessa suhteellisen halpa nykypäivän pelaajamarkkinoiden trendiin nähden.


Ziyech on noussut eurooppalaisen jalkapallomaailman tietoisuuteen viimeisten kausien aikana. Tällä kaudella Ziyech on paukuttanut 17 otteluun Eredivisiessa kuusi osumaa ja tarjoillut 12 maalisyöttöä. Parhaiten marokkolainen muistetaan kuitenkin viime kauden otteistaan Mestareiden liigasta, kun Ajax pääsi ilmiömäisesti välieriin asti.