Advertisement

Zlatan Ibrahimovic vieläkin katkera ajastaan Guardiolan Barcelonassa

Nykyinen Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola ja ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic ei löytänyt yhteistä säveltä yhteisenä aikanaan Barcelonassa. Tunnettu vihasuhde, tai ainakin erimielisyydet, tiedettiin jo parivaljakon vuoden 2009-2011 Barcelona taipaleen aikana, mutta suurimmat paljastukset tulivat jälkeenpäin.

”Ongelma ei ollut minussa, se oli hänessä, eikä hän ikinä ollut sujut sen kanssa. En tiedä mikä hänen ongelma oli minun kanssani.”

Ibrahimovic ei suhteellisen hyvistä otteista huolimatta onnistunut vakuuttamaan Guardiolaa. Ibrahimovic on uransa aikana voittanut mestaruuden Serie A:ssa niin Juventuksessa, Interissä ja Milanissa, sekä Ligue 1:sen Paris Saint-Germainissa, kun taas La Liga pysti nousi Barcelonan aikana. Mestaruudesta huolimatta ruotsalaistähti ei sopeutunut katalonialaisjoukkueeseen, tai ainakaan Guardiolan suunnitelmiin ja filosofiaan, ja näki peliaikansa vähenevän viikko viikolta. Ibrahimovicin omassa elämänkerrassa ruotsalainen kertoi puhelakoista, syrjimisestä sekä legendan omin sanoin Guardiolan ”munattomasta” toiminnasta.

Parivaljakon välit eivät ole olleet kovinkaan lämpöiset tapahtumien jälkeen. Ruotsalainen on jälkeenpäin avannut aihetta monessa Paris Saint-Germain aikaisessa haastattelussa, kun Guardiola puolestaan on pysynyt suhteellisen hiljaisena asian suhteen.

https://www.youtube.com/watch?v=cNdxaIE_iLg

”Se on jotain mikä ajaa minua eteenpäin, antaa minulle adrenaliinia ja lisää motivaatiota. Se on normaalia sellaisen jälkeen. Käytän sitä positiivisena, en negatiivisena.”

Ibrahimovicin asenne ja itsevarmuus kuuluu jo pelaajabrändin tavaramerkkiin, joten elämänkerran subjektiivisuudesta sekä tarinoiden vedenpitävyydestä voi olla montaa mieltä, mutta tosiasia on se, että Barcelona on tähän mennessä ainoa seura missä ruotsalainen ei ole onnistunut murtautumaan joukkueensa ykköshahmoksi. Eikä Ibrahimovic vieläkään muistele lämmöllä aikojaan katalonialaisen alaisuudessa, ja on paljastanut kanavoivansa negatiivisia tunteitansa oikealla tavalla, joka motivoi ja näkyy kentällä positiivisena tekijänä.

Ruotsalaistähden viimeisin paljastus tuli ilmi Fox Sports Italialla, Zlatanin ollessa Fabio Capellon haastateltavana.

”Ongelma ei ollut minussa, se oli hänessä [Guardiolassa], eikä hän ikinä ollut sujut sen kanssa. En tiedä mikä hänen ongelma oli minun kanssani.”

”Se on jotain mikä ajaa minua eteenpäin, antaa minulle adrenaliinia ja lisää motivaatiota. Se on normaalia sellaisen jälkeen. Käytän sitä positiivisena, en negatiivisena.”

Median tyrkyttäessä samaa kysymystä kerta kerran jälkeen, ruotsalainen pysyy sanojensa takana rauhallisella olemuksella, mutta kasvoilta paistaa vihamielisyys. Manchester Unitedin sekä Cityn paikalliskilpailu on ilman muuta lisännyt bensaa liekkeihin. Molempien Manchesterin joukkueiden kamppaillessa top6 sijoituksista ja sen mukana tulevista europelipaikoista, tullaan ensi kuussa näkemään äärettömän tunteellinen ja tiukka kamppailu.

Manchester City ja Manchester United ottavat yhteen reilun kuukauden päästä Manchesterin derbyssä, huhtikuun 27. päivä Etihad Stadiumilla pelattavassa kamppailussa.