Advertisement

Zlatanin mielestä Valioliiga on yliarvostettu – ”olette onnekkaita etten tullut 10 vuotta aiemmin”

Ruotsalaishyökkääjä Zlatan Ibrahimovic liittyi Manchester Unitediin kesällä 2016 haaveenaan voittaa Valioliiga. Kirkkainta kruunua Zlatan ei seurassa saavuttanut, mutta 28 maalia 46 ottelussa tehnyt ruotsalaistähti auttoi Unitedin Eurooppa-Liigan ja Carabao Cupin voittoon.

Zlatan oli ennen Unitediin siirtymistään osoittanut tasonsa Hollannissa, Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa, mutta ruotsalainen halusi vielä 35-vuotiaanakin osoittaa tasonsa myös Englannissa, jonka pääsarja on tituleerattu ”maailman kovimmaksi sarjaksi”.

”Minulla oli jo pitkä ura alla ennen siirtoa Englantiin – erilaisia maita ja seuroja, Zlatan kertoi FourFourTwo-lehdelle.

”Ihmiset sanoivat minulle: ’Sinun ei tarvitse mennä Englantiin, koska jos epäonnistut siellä, ihmiset sanovat aina, että et ollut tarpeeksi hyvä.’ Ja arvaa mitä? Se sai minut motivoituneeksi ja antoi minulle adrenaliinia.

”Pidin Valioliigasta. Mielestäni se oli motivoiva ja jännittävä sarja. Valioliiga saa paljon huomiota, vaikka mielestäni kyseessä on yliarvostettu sarja – sen huomaa pelaajien henkilökohtaisessa taitotasossa. Mutta tempo on korkea. Vaikka olisit paras, mutta et kykene vastaamaan tempoon ja vauhtiin, et tule onnistumaan, koska vauhti on erittäin kova.

”Olen erittäin ylpeä ja erittäin onnellinen siitä että menin Unitediin – se oli oikea joukkue. Me voitimme ja minä tein sen minkä pystyin ennen loukkaantumistani. Se oli minulle erinomaista aikaa – hienoja muistoja. Olen kiinni Unitedissa ikuisesti. Kannattajat olivat hämmästyttäviä: minne ikinä meninkään, näin punaisia paitoja, se oli fantastista. Se oli erittäin tärkeä hetki urallani.

Zlatanin mielestä Valioliiga oli onnekas, että hän tuli sarjaan vasta 35-vuotiaana, ja muistuttaa siitä, mitä tuhoja hän olisikaan voinut saada aikaan vuosikymmen aiemmin.

”Kuten sanoin jo Englannissa ollessani, olette onnekkaita, etten tullut 10 vuotta aiemmin, sillä jos tein 35-vuotiaana sen mitä tein, kuvitelkaa mitä olisin tehnyt 25-vuotiaana.

Zlatanin haastattelun kokonaisuudessaan voit lukea FourFourTwo-lehden joulukuun numerosta, joka ilmestyy lehtikauppoihin tällä viikolla.