Advertisement

11 vuoden yhteinen taival päättyy – Pep Guardiola menettää “oikean kätensä”

Manchester Cityn apuvalmentaja Domenec Torrent siirtyy MLS-seura New York Cityn peräsimeen. Torrentin siirto tuli ajankohtaiseksi, kun NYC:iä edelliset kolme kautta valmentanut Patrick Vieira siirtyi ranskalaisseura Nicen manageriksi. Vieiran manageripestistä voit lukea tästä.

55-vuotias Torrent työskenteli City-manageri Pep Guardiolan “oikeana kätenä” edelliset 11 vuotta. Kaksikko voitti yhdessä yhteensä 24 pokaalia FC Barcelona, Bayern Munchen ja Manchester City -vuosinaan.

Torrent halusi kuitenkin kokeilla vielä siipiään päävalmentajana. Hänen edellinen manageripestinsä on kaudelta 2005-2006, kun hän valmensi espanjalaisseura Gironaa.

New York Cityn virallisilla verkkosivuilla Torrent kertoi nauttineensa 11 vuoden työskentelystä kollegan ja läheisen ystävänsä Pep Guardiolan kanssa.

“Minulla on aina ollut kunnianhimoa manageroida joukkuetta ja en todellakaan voinut toivoa parempaa tilaisuutta kuin tässä jalkapalloseurassa, Torrent sanoi.

“Tiedän, että meillä on erittäin lahjakas joukkue. Olen seurannut monia otteluita ja nautin tavasta, jolla joukkue pelaa, enkä malta odottaa aloittavani työskentelyä pelaajien kanssa.

Torrentin nimittäminen NYC:in manageriksi on mielenkiintoinen useista eri syistä.

Hänen sopimuksensa kestää vuoteen 2020, eli se päättyy kuusi kuukautta ennen kuin Guardiolan nykyinen sopimus Manchester Cityssä, joten kaksikko saatetaan nähdä jatkossa vielä yhdessä, jos he niin haluaa.

Torrentin siirtyminen toisaalle tuo myös suurempaa roolia Cityn valmennusjohdossa Mikel Artetalle, jonka odotettiin jo siirtyvän Arsenalin manageriksi.

Arteta saattaa siis hyvin todennäköisesti olla Cityn seuraava manageri Pep Guardiolan sopimuksen päätyttyä.