Advertisement

Bongasitko ManU-tähden mokailun Huuhkajia vastaan? Pogba kerää kritiikkiä maajoukkueessakin

Ystävyysotteluksi Huuhkajien eilisestä voitosta Ranskan maajoukkuetta vastaan on puhuttu paljon. Debytanttien säveltämä 0-2-voitto hallitsevaa maailmanmestaria vastaan kypsän esityksen jälkeen ansaitseekin suitsutuksen. Kaikki eivät kuitenkaan saaneet ottelun jälkeen kiitosta Marcus Forssin ja Onni Valakarin tapaan.

Vaikka kumpikaan joukkue ei toki ollut liikkeellä ykkösmiehistöllään, huippunimiä vilisevässä Ranskan joukkueessa oli myös tähtiosasto edustettuna. Yksi heistä oli Manchester Unitedista tuttu Paul Pogba, jonka otteita kuvattiin pelin jälkeen monessa yhteydessä heikoiksi.

Pelaaja, joka jakaa valtavasti mielipiteitä yleisön keskuudessa, on pelannut viime aikoina alavireisesti myös seurajoukkueessa. Jostain syystä ilmiselvästi korkealla taitotasolla operoiva ranskalainen ei pysty pelaamaan tasaisesti hyvällä tasolla, ja nyt se näyttää ulottuvan myös maajoukkueeseen.


Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps kommentoi Pogban tilannetta otteluviikon alla. ”Hän on tilanteessa, jossa ei voi olla tyytyväinen niin peliaikaansa kuin -paikkaansa. Hän ei ole parhaimmillaan, ja myös covid-19 on vaikuttanut häneen negatiivisesti. Hänen on löydettävä rytminsä uudelleen. Pogba ei ole parhaassa tilanteessa seuratasolla, mutta se ei ole minulle ongelma. Kun pelaaja on tyytymätön seurajoukkueessa, hän pelaa mielellään Ranskalle”, luotsi kommentoi.

Viimeinen lause ei kuitenkaan näyttänyt varsinaisesti pitävän paikkansa keskiviikkoiltana: Pogba pelasi halutonta ja laiskaa jalkapalloa. Parhaiten tai pahiten se konkretisoitui Valakarin mainiossa 0-2-maalissa, jota estääkseen Pogba ei liikuttanut evääkään, vaikka olisi ehkä voinut. Katso maalitilanne jutun lopusta.

Valtava ranskalaisfutikseen keskittynyt Twitter-tili Get French Football News analysoi Pogban esitystä näin: ”Paul Pogban kehonkieli ensimmäisellä puoliskolla oli huolestuttavaa. Hän käyskentelee kentällä ja toivoo, että syöttö menee jollekin muulle kuin hänelle. Hänen pitemmät pallonsa ovat lähes kauttaaltaan heikkoja.”

Todella moni oli yhtä mieltä postauksen kanssa, joten ehkä Pogban asenneongelma ei johdukaan pelkästään tilanteesta Manchester Unitedissa, vaan kyseessä on laajempi lukko. Toki tiedämme, että suurista panoksista ei voida tällaisen ottelun kohdalla puhua, mutta luulisi ja toivoisi maajoukkuepaidan pukeminen päälleen aina maailmanmestariakin sytyttävän.