Advertisement

Brighton tasapeliin Liverpoolin kanssa, Henderson kuumana loppuhetkien pilkkutuomiosta – ”Jopa Welbeck sanoi minulle, ettei se ollut pilkku”

Lauantain Valioliigapelit pärähtivät käyntiin Brightonin ja Liverpoolin kamppailulla Amex Stadiumilla. Ottelusta ei draamaa puuttunut ja 1-1-tasapeliin päättynyt kamppailu sisälsi paljon loppulukemia enemmän mielenkiintoisia tilanteita. Liverpoolilta vietiin kaksi maalia VAR-tuomioiden jälkeen paitsioina ja Brightonin Neal Maupay epäonnistui rangaistuspotkussa 20. peliminuutin kohdalla.

Liverpool siirtyi johtoon tunnin kohdalla Diogo Jotan upealla maalilla. Ottelun puhutuin tilanne nähtiin kuitenkin lisäajalla, kun Brightonin Pascal Gross tykitti tasoituksen pussiin rangaistuspotkusta.

Rangaistuspotkuun johtanut tilanne herätti närää oikeellisuudestaan. Andy Robertsonin oikea jalka osui Danny Welbeckiin purkuyrityksen aikana ja peli jatkui normaalisti. VAR-huoneesta tuli kuitenkin käsky ja tuomari Stuart Attwell vei pallon pilkulle monitoritarkastuksen jälkeen.

Liverpool-kapteeni Jordan Henderson ei ollut tyytyväinen tuomioon ja paljasti ottelun jälkeisessä haastattelussa Welbeckin sanoneen tuomion olleen väärä.

”Peli oli meidän. Mielestäni meidän olisi pitänyt saada kolme pistettä. Näin hidastuksen. Kuka olisi tyytyväinen? Se ei ollut pilkku.”

“Tuntuu siltä, että seisomme täällä joka viikko keskutelemassa virheistä. En halua joutua ongelmiin, mutta minusta se ei ollut pilkku.”

“Jopa Danny Welbeck sanoi minulle, ettei se ollut pilkku. Siellä oli neljä tai viisi heistä, joiden mielestä se ei tuntunut pilkulta. Jotta tuomion voi kääntää, sen pitäisi olla todella selkeä.”

Liverpool nousi tasapelipisteellä sarjan kärkipaikalle, mutta Tottenhamilla, Chelsealla ja Leicesterillä on mahdollisuus nousta joukkueen ohi voittamalla oman pelinsä. Brightonille piste toi pientä helpotusta ajatellen putoamisviivaa.