Advertisement

Brittifutiksessa synkkä viikonloppu – United-kapteeni ja seuran ex-pelaaja huolissaan pelaajien turvallisuudesta: “Silloin voi sattua todella pahasti”

Brittifutiksessa nähtiin viikonlopun aikana ikäviä välikohtauksia, sillä peräti kolmessa eri ottelussa katsoja ryntäsi kentälle ja hyökkäsi pelaajan kimppuun.

Ensimmäinen tapaus nähtiin perjantaina Skotlannin liigassa Hibernianin ja Rangersin välisessä ottelussa. Rangers-kapteeni James Tavernier oli hakemassa palloa rajaheittoa varten, kun huppupäinen mieshenkilö hyökkäsi katsomosta kentälle. Tilanteen näet alla olevasta tviitistä.

Huolestuttavin tapaus nähtiin Birminghamin paikallisottelussa, kun fani hyökkäsi raukkamaisesti Villa-kapteeni Jack Grealishin kimppuun takaapäin. Kannattajan pubiheijari tiputti Grealishin kentän pintaan ja vielä kentältä ulos saatettaessa, tämä raukka kehtasi tuuletella suoritustaan.


Viimeisin tapaus nähtiin Emiratesilla Arsenalin ja Manchester Unitedin välisessä huippukamppailussa. Arsenal-kannattaja juoksi kentälle ja tönäisi United-toppari Chris Smallingia ennen kuin hänet otettiin kiinni.

United-kapteeni Ashley Young ja seuran ex-pelaaja Phil Neville olivat erittäin tuohtuneita ja huolissaan tapauksista.

“Tuo oli jo kolmas kerta yhden viikonlopun aikana. Mitä jos he kantavat jotain? Pelaajat ovat vaarassa”, Young sanoi.

“Liiton, sarjan ja FIFA:n on pakko tehdä tuolle jotain. En tiedä pitääkö heidän lisätä järjestyksenvalvojia vai mitä, mutta jotain on pakko tehdä.”

Nevillen mielestä nykyiset rangaistukset, jotka ovat yleensä porttikieltoja yksittäisille kannattajille, ei ole enää riittävä rangaistus.

“Tarvitaan radikaaleja toimenpiteitä, joko pistemenetysten tai tyhjien stadionien muodossa, jolloin seurat joutuisivat pelaamaan suljettujen ovien takana”, Neville sanoi BBC:lle.

“En halua ylidramatisoida asioita, mutta kaikki muistavat, mitä tapahtui tennispelaaja Monica Selesille, jota puukotettiin kentällä ottelun aikana vuonna 1993.

“Meidän on alettava suojella pelaajia kunnolla, koska tarvitaan ainoastaan yksi tällainen henkilö, joka pääsee kentälle veitsen tai jonkin muun aseen kanssa. Silloin jalkapalloilijalle voi sattua todella pahasti.