Advertisement

Cristiano Ronaldoakin suurempi potentiaali! Sir Alex Ferguson nimitti kaikkien aikojen lahjakkaimman pelaajan, jonka kanssa hän on työskennellyt

Manchester Unitedin managerilegenda Sir Alex Ferguson on nimittänyt Ravel Morrisonin kaikkien aikojen lahjakkaimmaksi pelaajaksi, jonka kanssa hän on koskaan työskennellyt.

United-kasvatti Morrisonia pidettiin 2010-luvun vaihteessa yhtenä maailman lupaavimmista pelaajista, mutta hänen uransa lähti luisumaan sivuraiteille jo varhaisessa vaiheessa. Vaikeudet kentän ulkopuolella heijastuivat myös kentälle ja läpimurto Valioliigassa jäi tekemättä.

27-vuotias Morrison on pelannut viime vuosien aikana mm. Meksikossa ja Ruotsissa, mutta täksi kaudeksi hän palasi Englantiin Sheffield Unitedin riveihin. Englantilaispelaaja pääsi pelamaan syyskaudella yhden ottelun Valioliigassa ennen kuin hänet lainattiin tammikuussa loppukaudeksi sarjaporrasta alempana pelaavaan Middlesbroughiin.

Fergusonin kommenteista Sky Sportsille kertoi entinen Liverpool-kippari Jamie Redknapp, jonka isä Harry työskenteli yhdessä Morrisonin kanssa QPR:ssä vuonna 2014.

”Minun isäni työskenteli hänen kanssaan QPR:ssä ja hän sanoi hänellä olevan uskomattomat kyvyt. Mutta kyse on myös sen käytöstä. Sinulla täytyy olla myös halu näyttää, kuinka paljon haluat olla jalkapalloilija”, Redknapp kertoi.

”Muistan puhuneeni Sir Alex Fergusonin kanssa hänestä ja hän sanoi, että Morrison on lahjakkain pelaaja, jonka kanssa hän on koskaan työskennellyt.

”Mutta se on vain yksi asia, lahjakkuus ei kata kaikkea. Kyse on siitä, että haluamme treenata kovemmin kuin kukaan muu, olla parempi kuin kukaan muu.”

”Mielestäni monella asialla on vaikutusta tähän. Kokeneimmilla pelaajilla, perheellä, ympärillä olevilla ihmisillä ja jopa agentilla. He ovat todella tärkeitä, koska joskus tarvitset käsivarsia ympärilläsi.”

”Sellaisia lahjakkuuksia on ollut paljon, jotka eivät vain ole saaneet ulosmitattua sitä, eivätkä ole saavuttaneet tasoa, millä heidän pitäisi olla.”

Fergusonin antaman kommentin perusteella Morrisonilla olisi ollut aineksia jopa maailman parhaaksi pelaajaksi, sillä hän arvosti englantilaispelaajan jopa viisi kertaa Kultainen Pallo -pystin pokanneen Cristiano Ronaldon edelle.

Viime viikolla myös Wayne Rooney puhui Morrisonista ja kertoi hänen olleen ”tuhat kertaa parempi kuin Paul Pogba”.