Advertisement

Jurgen Klopp jyrähti Manchester Cityn europelipannan kumoamisesta – yhdestä asiasta hän on tyytyväinen: ”kenelläkään muulla ei olisi ollut mahdollisuuksia”

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS kumosi maanantaina Manchester Cityn kahden vuoden europelipannan ja vähensi sakkojen määrää 30 miljoonasta eurosta kymmeneen miljoonaan euroon. FFP-sääntöjä rikkonut City selvisi tilanteesta kuin koira veräjästä, eikä kaikki ole ollut tyytyväisiä europelipannan kumoamiseen.

Liverpool-manageri Jurgen Klopp kertoo kuitenkin olevansa tyytyväinen siihen, että Pep Guardiolan miehistö pelaa Mestarien liigassa myös ensi kaudella. Saksalaisluotsin mukaan kukaan ei olisi pystynyt haastamaan Manchester Cityä ensi kaudella Valioliigassa, mikäli joukkue olisi ollut ulkona europeleistä.

”Olen onnellinen siitä, että City pelaa Mestarien liigaa ensi vuonna. En näe että kenelläkään muulla joukkueella olisi ollut mahdollisuuksia liigassa, jos heillä olisi ollut 10 tai 12 peliä vähemmän pelattavana ensi kaudella”, Klopp sanoi.

”Mutta en usko, että eilinen oli hyvä päivä jalkapallolle. FFP on hyvä idea. Se suojelee joukkueita ja kilpailuja, jotta kukaan ei ylikuluta.”

”Toivon, että pidämme kiinni tästä FFP-järjestelmästä. Mutta jos rikkaimmat seurat ja maat voivat tehdä mitä haluavat jalkapallossa, se tekee siitä vaikeaa.”