Advertisement

Man City murskavoittoon – Leeds ryösti pisteet Goodison Parkilta Raphinhan maalilla

Valioliigan kymmenes ottelukierros käydään tänä viikonloppuna ja viisi kamppailua on jo takanapäin. Eilen perjantaina Newcastle kävi hakemassa viime hetkien maaleilla 0-2-voiton Crystal Palacesta. Maalintekijöinä kunnostautuivat Callum Wilson ja Joelinton.

Lauantain ensimmäinen peli käytiin Amex Stadiumilla, kun Brighton isännöi Liverpoolia. 1-1-tulokseen päättynyt ottelu sisälsi Neal Maupayn hukatun rangaistuspotkun, kaksi hylättyä paitsiomaalia sekä loppuhetkien kyseenalaisen rangaistuspotkun. Maaleista vastasivat Diogo Jota sekä Pascal Gross.

Toinen ottelu käytiin Man Cityn ja Burnleyn välillä Etihadilla. City harjasi vieraat tylyin 5-0 numeroin, joka oli jo neljäs perättäinen joukkueiden välillä 5-0 päättynyt ottelu Etihadilla. Riyad Mahrez toimi arkkitehtinä hattutempun turvin ja Benjamin Mendy sekä Ferran Torres tyylittelivät loput maaleista. Hattutemppu tarkoitti Mahrezille sitä, että hänestä tuli kuudes afrikkalaispelaaja, jolla on yli 100 maalia ja maalisyöttöä yhteensä Valioliigassa. City nousi voitolla hetkellisesti 8. sijalle.

Päivän kolmas ottelu nähtiin Goodison Parkilla ja isäntäjoukkue Everton kohtasi Leedsin. Pitkään maalittomana edennyt ottelu ratkesi vasta 79. peliminuutilla, kun brassilaituri Raphinhan upea vasemman jalan laukaus upposi Everton-maalin taka-alakulmaan. Maali oli Raphinhalle uran ensimmäinen Valioliigassa. Vierasjoukkue paranteli 0-1-voitolla asemiaan tasaisessa keskikastissa.

Päivän viimeinen ottelu on juuri alkanut The Hawthornsilla, kun West Bromwich ja Sheffield United taistelevat elintärkeistä pisteistä putoamiskamppailun kannalta.

Ottelut ja tulokset, kierros 10

Crystal Palace – Newcastle, 0-2

0-1 C. Wilson 88′, 0-2 Joelinton 90′

Brighton – Liverpool, 1-1

0-1 D. Jota 60′, 1-1 P. Gross 90+3′

Man City – Burnley, 5-0

1-0 R. Mahrez 6′, 2-0 R. Mahrez 22′, 3-0 B. Mendy 41′, 4-0 F. Torres 66′, R. Mahrez 69′

Everton – Leeds, 0-1

0-1 Raphinha 79′