Advertisement

Mourinholta terveiset Tottenhamin pelitavan tylsäksi haukkuneille – ”Jos et tykkää näkemästäsi, ei ole pakko katsoa”

Jose Mourinhon ryhmä puksuttaa Valioliigan kärjessä 11. ottelukierroksen jälkeen ja neljän edellisen kamppailun pistesaldo on mahtava, kun otetaan huomioon otteluiden vastustajat. Maaliton tasapeli Chelsean kanssa sekä voitot Man Citystä, West Bromwichista ja viimeisimpänä Arsenalista päästämättä maaliakaan ovat nostaneet Tottenhamin asiantuntijoiden mielestä mestaruuskamppailuun mukaan. Portugalilainen pokkasi myöskin kuukauden manageri -palkinnon marraskuun osalta tuloksellisesti vakuuttavien otteiden jälkeen.

Kuitenkin Mourinhon puolustusvoittoinen ja yltiötaktinen peli on vaatinut veronsa viihdyttävyyden kustannuksella, ja asiantuntijat ovatkin alkaneet kyllästyä Spursin passiiviseen pelityyliin. Muun muassa Jamie Redknapp odotti Tottenhamin hyökkäävän enemmän Pohjois-Lontoon derbyssä, mutta toisin kävi. Monet ovat myöskin pohdiskelleet, ovatko pelaajat tyytyväisiä puuduttavan pelitavan alaisuudessa.

Mourinho näpäyttikin pelityylin kritisoijia hupaisasti Football Dailyn haastattelussa, mutta kertoi arvostavansa jalkapalloasiantuntijoita, vaikka ei olisi heidän kanssaan samaa mieltä.

”Jos et tykkää näkemästäsi, ei ole pakko katsoa. Niin yksikertaista se on.”

”Olen ollut itsekin asiantuntijana muutaman kuukauden ajan ja opin arvostamaan heitä, vaikka en olisikaan heidän kanssaan samaa mieltä.”

”He voivat sanoa, mitä haluavat.”

Tottenham pelaa parhaillaan Crystal Palacen vieraana Selhurst Parkilla. Voitolla Mourinhon joukot valtaisivat sarjan piikkipaikan jo neljättä ottelukierrosta putkeen.