Advertisement

Näkokulma: Kun aika on – Manchester Unitedilla olisi mahdollisuus hoitaa kaksi ongelmakohtaansa yhdellä iskulla

Kuva: TT, Paul Currie

Manchester Unitedin surkea alkukausi sai jatkoa sunnuntaina, kun joukkue joutui tyytymään 2-2 -kotitasapeliin Aston Villaa vastaan.

United on voittanut 14 tämän kauden valioliigaottelustaan ainoastaan neljä, ja on vain kuusi pistettä putoamisviivan yläpuolella.


On sanomattakin selvää, että Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjaerin on saatava joukkueen kelkka käännettyä nopeaan tahtiin, muuten norjalaisluotsi ei joulua näe.

Solskjaerin tilannetta ei kuitenkaan helpota se, että tällä viikolla manchesterilaisjoukkue kohtaa sekä Tottenhamin että Manchester Cityn.

Norjalainen on saanut tähän mennessä todella paljon anteeksi pelaajataustansa takia. Solskjaerin voittoprosentti Unitedin vakituisena managerina on käsittämättömän huono – 27,30%. Se on ylivoimaisesti huonompi kuin kenelläkään edeltäjällä.

https://twitter.com/TheFergusonCode/status/1201213659382308865

Seuran kannattajien keskuudessa mielipiteet ovat jakautuneet. Puolet haluaisivat Solskjaerin jatkavan, toinen puolisko vaatii potkuja välittömästi.

Jos tässä pitää puolensa valita, käännyn jälkimmäiseen ratkaisuun. Kirjoitin jo lokakuussa siitä, ettei Solskjaer ole oikea mies palauttamaan Unitedia huipulle. Tuosta on aikaa nyt vajaa kaksi kuukautta, eikä paremmasta huomisesta näy valon pilkahdustakaan.

Unitedin toimistolla ollaan nyt ison ja vaikean ratkaisun äärellä. Uskalletaanko seuralegendalle antaa kenkää?

Potkujen antamista voisi helpottaa yksi henkilö – Mauricio Pochettino. Kymmenisen kuukautta sitten United suorastaan kuolasi argentiinalaisluotsin perään. Solskjaerin piti olla vain väliaikainen ratkaisu ja Pochettino oli tarkoitus tuoda seuran peräsimeen kesällä hinnalla millä hyvänsä. Nyt kyseinen herra olisi vapailla markkinoilla.

Solskjaerille ei välttämättä tarvitsisi antaa edes potkuja. Norjalainen voisi ottaa vastaan urheilutoimenjohtajan paikan. Samalla seura saisi hoidettua kaksi ongelmakohtaansa yhdellä iskulla.