Advertisement

Pochettino sanoi ”ei” – Kieltäytyi Monaco-pestistä, vaikka haluaa palata valmentamaan

Mauricio Pochettino etsii paluuta valmennusmaailmaan. Aivan mikä tahansa työtarjous ei kuitenkaan sytytä, osoittavat viimeisimmät uutiset tältä suunnalta. Viimeksi hän kieltäytyi managerin pestistä Ligue 1:n Monacossa. Joukkue sijoittui Ranskan pääsarjassa yhdeksänneksi.

Viikonloppuna Monaco antoi kenkää neljännelle valmentajalleen kahden vuoden sisään. Robert Morenon tilalle tuli Niko Kovač. Serbialainen Kovač ei kuitenkaan ollut ensimmäinen vaihtoehto hommaan. Pochettinolle tarjottiin rahakasta sopimusta, mutta hän kieltäytyi.

Aiemmin uutisoimme Newcastlen kiinnostuksesta Pochettinoa kohtaan. Liittyyköhän tämä siihen, että haluja vaihtaa maisemaa ei löytynyt? Haluaako argentiinalainen valmentaa englantilaista seuraa, nimekkäämpää seuraa vai etsiikö hän yksinkertaisesti parasta mahdollista tilaisuutta hypätä takaisin kuvioihin?

Pochettinon kymmenisen vuotta kestänyt valmennusura on ollut varsin värikäs. Argentiinalainen siirtyi luotsaamaan Valioliiga-seuraa ensi kerran vuonna 2013, jolloin hän astui Southamptonissa erotetun Nigel Adkinsin saappaisiin. Seuraavalla kaudellaan hän luotsasi Sotonin parhaaseen sarjasijoitukseensa 11 vuoteen.

Sitten alkoi pesti, josta hänet valmentajana parhaiten tunnetaan. Tottenhamissa hän pääsi muun muassa taistelemaan Valioliiga-mestaruudesta uskottavasti kaudella 2015-16 taipuen Leicesterille. Pitkä, aina vuoteen 2021 ulottuva jatkosopimus tehtiin, mutta marraskuussa 2019 saikin riittää: Spursin kehnojen esitysten myötä Mauriciolle annettiin lähtöpassit, ja tilalle tuli José Mourinho.