Advertisement

Sheffield piti Tottenhamia pilkkanaan – ”Huonoin VAR-tuomio ikinä”

Sheffield United huristeli Spursista torstai-illassa 3-1-voiton. Tottenham hallitsi palloa selkeästi, mutta ei saanut sitä realisoitua, ja Blades hoiti viimeistelyn kunnialla: viisi laukausta, kolme maalia.

Käännekohta nähtiin puolen tunnin kieppeillä, kun Harry Kane tasoitti pelin vain pari minuuttia Sander Bergen avausmaalin jälkeen, mutta maali hylättiin käsivirheen vuoksi VAR-tarkastuksen jälkeen. Tuomio herätti kosolti eripuraa sosiaalisessa mediassa, kun monet kommentoivat päätöksen olleen karmea ja syntyneen täysin vailla maalaisjärkeä.

Esimerkiksi Sky Sportsin asiantuntija kommentoi tuomion olleen huonoin, jonka hän on nähnyt sitten VARin esittelemisen. Maali hylättiin, koska Lucas Moura kaatui, tai pikemminkin kaadettiin, niin, että hänen käsivartensa osui palloon. Somessa pidettiin luontaisena itsesuojeluna laittaa kädet kroppansa suojaamiseksi kaatuessaan. Toisaalta ymmärrettiin myös, että tuomarien on noudatettava sääntöjä.

Kuva: Sky Sports

Norjalaiselle keskikenttäpelaaja Bergelle maali oli tämän esikoinen Valioliigassa. Kane onnistui maalinteossa vielä loppuhetkillä, mutta se oli laiha lohtu.

Sheffield eteni voiton myötä kolme pykälää sarjataulukossa ylöspäin Tottenhamin ohi. Vaihtopenkin tänään julkaisema tilannekatsaus vanheni silmissä, sillä Tottenhamin vaivoin käynnissä ollut taistelu paikasta neljän joukossa hankaloitui huomattavasti.