Advertisement

Tältä näyttää Valioliigan sarjataulukko tyhjille katsomoille pelatulta ajanjaksolta – Man City ykkönen, Sheffield United umpisurkea

Valioliigakausi 2019/2020 keskeytyi koronaviruspandemian vuoksi maaliskuussa, mutta kausi pelattiin päätökseen tyhjille katsomoille kesä-heinäkuussa.

Uusi kausi starttasi syyskuun puolivälin tienoilla ja puolentoista kuukauden aikana on pelattu kuusi ottelukierrosta. Edelleen kaikki valioliigapelit pelataan tyhjille katsomoille, mutta hiljalleen faneja yritetään saada turvallisesti takaisin lehtereille.

Kaikki pelaajat toivovat taatusti yleisön pikaista paluuta katsomoon, sillä kotistadion ei tunnu niin kotoisalta ilman fanien tukea. Tietysti myös faneilla on kova hinku palata stadionille kannattamaan omaa joukkuettaan.


Tilastonikkari Nick Harris julkaisi sunnuntai-iltana Twitterissä Valioliigan sarjataulukon siltä ajalta, kun pelejä on pelattu tyhjille katsomoille.

Vaikka etenkin tällä kaudella yllätystuloksia on nähty jokaiselle kierroksella, ei korona-ajan sarjataulukko juuri yllätyksiä tarjoa.

Parhaiten ilman katsojia pelatuissa peleissä on pärjännyt Manchester City, joka on kerännyt 15 pelaamastaan ottelustaan 32 pistettä, pistekeskiarvon ollessa 2.13.

Kakkossijalla on Manchester United ja kolmantena Liverpool, joiden kummankin pistekeskiarvo on tasan 2.

Sarjataulukon suurin yllättäjä on Southampton, joka on neljäntenä kerättyään pisteitä 1.87 keskiarvolla.

Heikoiten on menestynyt Sheffield United, joka on kerännyt vain 12 pistettä 16 pelaamastaan ottelustaan. Pistekeskiarvo on umpisurkea, 0.75.

Sarjataulukkoon on huomioitu vain joukkueet, jotka ovat pelanneet kuluvan kauden lisäksi myös viime kaudella Valioliigassa. Sarjataulukon kokonaisuudessaan näet alla olevasta twiitistä.