Valioliigassa nähtiin pelkkiä tasureita – kärki karkaamassa Chelsealta

Valioliigan 16. ottelukierros potkaistiin käyntiin maanantaina kahdella ottelulla. Selhurst Parkilla Crystal Palace kohtasi Leicesterin ja Stamford Bridgellä Chelsea otti mittaa Aston Villasta.

Heikosti viime aikoina pelannut Crystal Palace venyi kotikentällään pienimuotoiseen yllätykseen, kun se taisteli itselleen yhden sarjapisteen 1-1 -tuloksen myötä.

Leicester hallitsi ottelua suvereenisti, mutta maalinteko tuotti joukkueelle tuskaa. Kelechi Iheanacholla oli jo 20. minuutin jälkeen paikka siirtää vieraat johtoon, mutta nigerialaishyökkääjä epäonnistui rangaistuspotkussaan.

Toisella puoliajalla Wilfried Zaha vei Palacen yllätysjohtoon, mutta Harvey Barnes tasoitti ottelun seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa kauden viidennellä osumallaan.

Toisessa Lontoossa pelatussa ottelussa nähtiin sama tulos, kun Chelsea ja Aston Villa tasasivat pisteet niin ikään 1-1 -tuloksella.

Chelsean avauskokoonpanoon kahden ottelun tauon jälkeen noussut Olivier Giroud puski isännät johtoon avausjakson lopulla Ben Chilwellin esityöstä. Chelsea pysyi kuskin paikalla kuitenkin vain vartin verran ennen kuin Villa tuli peliin mukaan. Matty Cashin tarkka keskitys tavoitti takatolpalta Anwar El-Ghazin, joka tuikkasi pallon Edouard Mendyn putkista sisään.

Vaikka Chelsea hallitsi jopa melko selkeästi toista puoliaikaa, oli Villa lähempänä voittoa. Skottipelaaja John McGinnin kaukolaukaus päätyi kuitenkin vain Chelsea-maalin ylärimaan.

1-1 -tasapelien myötä Leicester nousi Valioliigan sarjataulukossa kakkoseksi, Villa viidenneksi ja Chelsea kuudenneksi. Crystal Palace jatkaa 13. sijalla.

Maanantain myöhäisillan ottelu Evertonin ja Manchester Cityn välillä jouduttiin siirtämään neljä tuntia ennen ottelun alkua Cityn koronavirustartuntojen vuoksi. Lisää aiheesta voit lukea TÄSTÄ.