Advertisement

Yllätysuutinen: Saudi-Arabian valtion varallisuusrahasto perääntyy Newcastlen ostoaikeista!

Pitkään uutta omistajaa etsinyt perinteikäs Valioliiga-seura Newcastle United ei saakaan uusia omistajia, ainakaan Saudi-Arabiasta. Valtion ökyäveriään sijoitusrahaston oli uutisoitu ostavan joukkue ja satsaavan siihen paljon rahaa. Vuoden mittaan on uutisoitu hulppeista tarjouksista muun muassa Ciro Immobilelle.

Kauppa on kuitenkin alun perinkin ollut oikeastaan täynnä ongelmia. Muun muassa ihmisoikeusjärjestö Amnesty on puuttunut kaupan eettisyyteen liittyen ihmisoikeusrikkomuksiin, joista Saudi-Arabiaa on syytetty. Kauppa on ollut kaatua myös piratismiin.

Lopullinen päätös tuli kuitenkin ostajapuolelta. “Olemme harmissamme, koska olimme innoissamme ja sitoutuneita investoimaan. Uskoimme, että olisimme voineet palauttaa seuran sen historian, perinteiden ja fanien arvoiselle tasolle”, kertoi tiedote.


Syytä ei kerrottu, mutta jotain tekemistä sillä on taatusti sen kanssa, että Valioliiga on tutkinut kauppaa jo neljä kuukautta. Prosessi on ollut täysin jumissa, kun yleensä alle kuukauden jälkeen päätös on jo selvä. Kauppahinta olisi ollut noin 300 miljoonaa puntaa.

Faneissa käänne voi herättää ristiriitaisia tunnelmia. Uusi omistaja on usein uhka vai mahdollisuus, erityisesti tällaisissa tilanteissa. Kaikki investoinnit ovat ainakin nyt jäissä: omistaja Mike Ashley ei ole kaatamassa rahaa Newcastleen.