Argentiina vihdoin voittoon ja samalla neljännesvälieriin – Rojo suuri sankari

Argentiinan kisat olivat toistaiseksi sujuneet mollivoittoisesti. Viimeisessä ottelussa sillä oli vielä kaikki mahdollisuudet päästä jatkopeleihin. Siihen se tarvitsi myös hieman Kroatian apua. Ensin sen oli tosin voitettava oma ottelunsa Nigeriaa vastaan. Nigeria oli pelannut erinomaisesti näissä kisoissa toistaiseksi.

Ottelu lähti käyntiin Argentiinan hallinnassa. Jos aiemmissa peleissä Argentiina oli jossain määrin haluton, niin tänään asenne oli kohdallaan. Argentiina siirtyi 14. minuutin kohdalla 0-1 johtoon Lionel Messin maalilla. Ever Banega antoi loistavan pitkän pallon puolesta kentästä ja Messi otti kaksi uskomatonta kosketusta ja kolmannella hän laukoi pallon vastustamattomasti Nigerian maaliin. Argentiina hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toisella puoliajalla Nigeria pääsi nopeasti peliin mukaan, kun Javier Mascherano rikkoi rangaistusalueella Leon Balogunia. Puoliaikaa oli ehditty pelata tässä vaiheessa vain neljä minuuttia. Rangaistuslaukausta asettui laukomaan Victor Moses, joka ei tilanteesta epäonnistunut.

Argentiina alkoi raivoisasti hakemaan uudestaan johto-osumaa. Suuri osa ratkaisevista syötöistä oli laadultaan heikkoja ja pelaajien hermoistuneisuus oli silmin nähtävissä. Argentiinan sankariksi nousi kuitenkin hyvin yllättävä nimi. Marcos Rojo viimeisteli todella jäätävästi 1-2 voitto-osuman suoraan syötöstä rangaistusalueen sisältä.

Argentiinalle kaikin puolin ansaittu voitto ja maa heräsi sillä viimeisellä hetkellä taistelemaan paikasta auringossa. Kroatia voitti oman ottelunsa, joten Argentiina eteni tämän voiton kautta lohkon toisena joukkueena 16 parhaan joukkoon.