Advertisement

Aston Villa ja Fulham nousukarsintojen finaalissa – ottelussa nousun lisäksi panoksena 280 miljoonaa puntaa

Aston Villa ja Fulham kohtaavat illalla kauden viimeisessä ottelussaan. Kyseessä ei ole mikä tahansa ottelu, vaan Wembleyllä pelattava nousukarsintojen finaali. Ottelun voittaja etenee ensi kaudeksi Valioliigaan. Valioliigaan nousu on jo itsessään iso panos. Sen merkitystä ei kuitenkaan pienennä se tosiseikka, että finaalin voitto on 280 miljoonan punnan arvoinen. Summa on massiivinen. Molemmat joukkueet ovat entisiä Valioliiga-seuroja ja haluavat palata takaisin kirkkaimpiin valoihin.

Joukkueiden kohtaamiset kaudelta ovat tasan. Aston Villa voitti kotonaan pelatun ottelun 2-1. Fulham kuittasi puolestaan oman kotiottelunsa 2-0. Wembleyllä joukkueet pelaavat neutraalilla kentällä ja molempien joukkueiden kannattajille on myyty lippuja saman verran. Odotettavissa on mielenkiintoinen ottelu kokeneen Aston Villan ja nuoren Fulhamin välillä.

Viime kaudella vastaava ottelu Huddersfieldin ja Readingin välillä jouduttiin ratkomaan rangaistuspotkuilla, sillä varsinainen peliaika oli päättynyt 0-0 tasapeliin. Huuhkajien maalivahti Anssi Jaakkola istui tuossa ottelussa Readingin vaihtopenkillä ja kertoi, ettei mikään ottelu ole koskaan jännittänyt niin paljon penkillä istuessa. Tuo kuvaa hyvin sitä, miten paljon tämä ottelu merkitsee jalkapalloilijalle. Voitolla olet maailman huippusarjassa ja tappiolla, joudut yrittämään seuraavalla kaudella uudestaan ilman minkäänlaista palkintoa.

Aston Villan mielenkiintoisin nimi on ehdottomasti joukkueen kapteeni John Terry, jolta ei todellakaan puutu kokemusta. Vastaavasti Fulhamin osalta kannattaa seurata nuorta laitahyökkääjää Ryan Sessegnonia, jota pidetään yhtenä Englannin lupaavimmista pelaajista. Miehelä olisi jo nyt ottajia Valioliigassa, vaikka kuinka paljon.

 

MM-Kisojen lohkoennakon löydät tästä

MM-Kisojen alkulohkojen otteluohjelman löydä tästä

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom