Belgia häikäisevällä peliesityksellä murskavoittoon MM-kenraalissa

MM-kisojen mustaksi hevoseksi kaavailtu Belgia jatkoi vahvoja otteitaan viimeisessä maaottelussaan ennen MM-kisoja. Punaiset paholaiset kaatoivat MM-kenraalissa Costa Rican peräti 4-1.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin Costa Rica. Portugalilaisseura Sportingia edustava Bryan Ruiz laukoi 16-rajalta pallon maata pitkin ohi Belgian maalilla torjuneen Thibaut Courtoisin.

Costa Rican riemu kesti kuitenkin vain hetken. Ottelun 31.minuutilla Napolissa huippukauden pelannut Dries Mertens tasoitti pelin Eden Hazardin nappisyötöstä.

Ennen puoliaikaa Belgia siirtyi ottelussa vielä johtoon. Tasoitusmaalista vastannut Mertens löysi keskityksellään maalin eteen vapaaksi jääneen Romelu Lukakun, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin.

Toisella puoliajalla Belgia osui vielä kahdesti. Ensin Romelu Lukaku siirsi ottelun toisella osumallaan Belgian kahden maalin johtoon puskumaalillaan ja loppulukemat viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Michy Batshuayi, joka sai siirtää pelivälineen tyhjään maaliin Lukakun loistavasta syötöstä.

Belgia oli ottelussa täysin ylivoimainen. Vaikka vastassa oli ”vain” Costa Rica, niin peli näytti olevan uomissaan.

Belgia on muutenkin ollut loistavassa vireessä jo pitkään. Maa on hävinnyt edellisen kerran syyskuussa 2016, jolloin Espanja oli maaottelussa parempi lukemin 2-0. Tuon ottelun jälkeen Belgia on pelannut 18 ottelua, joista se on voittanut 13 ja pelannut viisi kertaa tasan.

Belgian maajoukkue on ehkä jopa hieman aliarvostettu. Paperilla joukkue on yksi MM-kisojen kovimmista nipuista ja joukkueella on kaikki mahdollisuudet edetä aina MM-kultaan asti.

Mikäli uskot Belgian yltävän MM-kultaan asti, saat siitä 12-kertaisesti rahasi takaisin. Maailmanmestaria pääset veikkaamaan tästä.