Advertisement

Belgia kaatoi Englannin ja eteni jatkoon lohkovoittajana

Belgia ja Englanti kohtasivat G-lohkon viimeisellä kierroksella ja voittajalle oli tarjolla lohkon ykköstila. Molemmat joukkueet olivat voittaneet kaksi ensimmäistä otteluaan, joten kummankaan jatkopaikka ei ollut enää uhattuna. Ottelua varjosti hieman se, että lohkon voittajalle oli tiedossa ennakkoon hieman vaikeampi tie jatkopeleissä. Molemmat maat lähtivät liikkeelle myös täysin kakkosmiehistöllä maalivahtia ja yhtä puolustajaa lukuun ottamatta. Pelkona oli, ettei kumpikaan joukkue yrittäisi tosissaan voittaa ottelua.

Jordan Pickford joutui tekemään jo kuuden minuutin kohdalla huippupelastuksen, kun Youri Tielemansin painava kaukolaukaus suuntautui tarkasti kohti Englannin maalia. Belgialla oli ensimmäisellä puoliajalla myös toinen hyvä tilanne, mutta Michy Batshuayi ei saanut palloa aivan maaliin saakka. Englannin pelastavana enkelinä toimi tällä kertaa Gary Cahill, joka siivosi maaliviivalta pallon toisaalle. Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty.

Toisen puoliajan alkupuolella Belgia onnistui maalinteossa Adnan Januzaj’n toimesta. Ottelun ratkaisumaali syntyi näin 51. minuutin kohdalla. Marcus Rashfordilla oli vielä mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta Thibaut Courtois torjui englantilaisen läpiajon.

 

MM-Kisojen lohkoennakon löydät tästä

MM-Kisojen alkulohkojen otteluohjelman löydä tästä

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom