Belgia varmisti jatkopaikan MM-kisoissa ottelussa Tunisiaa vastaan

Belgiaa pidettiin ennen MM-kisoja mustana hevosena mestaruustaiston suhteen. Punaiset paholaiset ovatkin aloittaneet kisat erinomaisesti. Takana on kahdesta ottelusta 3-0 voitto Panamasta sekä tänään tullut 5-2 voitto Tunisiasta. Tunisia oli ennakkoon pykälän Panamaa kovempi vastustaja, mutta se ei näkynyt maan otteissa kentällä.

Ensimmäinen maali nähtiin jo kuuden minuutin kohdalla, kun Belgian kapteeni Eden Hazard teki rangaistuspotkusta tilanteeksi 1-0. Romelu Lukaku vei Belgian jo 16. minuutin kohdalla 2-0 johtoon. Tässä vaiheessa alkoi näyttää Tunisian kannalta erittäin huolestuttavalta. Dylan Bronn kavensi kuitenkin kaksi minuuttia myöhemmin tilanteeksi 2-1. Lukaku onnistui ensimmäisen puoliajan lisäajan viimeisellä minuutilla toistamiseen ja viemään Belgian 3-1 johdossa tauolle.

Toisella puoliajalla Belgia jatkoi vyörymistä Belgian maalille. Hazard teki 4-1 numerot 51. minuutin kohdalla. Vaihdosta kentälle tullut Michy Batshuayi iski Belgialle 90. minuutin kohdalla jo 5-1 numerot. Tunisia sai vielä hieman lohtua lisäajan kolmannella minuutilla Wahbi Khazrin maalilla loppunumeroiksi 5-2.

Ottelun kulusta kertoo hyvin paljon se, että Belgia laukoi peräti 23 kertaa ja näistä jopa 12 laukausta suuntautui kohti Farouk Ben Mustaphan vartioimaa maalia. Pallonhallinta oli 50 % prosenttisesti molemmilla joukkueilla, mutta Belgia oli hyökkäyssuuntaan huomattavasti tehokkaampi.

Tappio tarkoitti sitä, että Tunisian kisat tulevat päättymään alkulohkoon. Belgia sen sijaan varmisti paikkansa jatkopeleissä.

Betsson tarjoaa pelaajilleen 10 euron riskittömän vedon jalkapallon MM-kisoihin. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.