Advertisement

Bernd Leno omaa hyvät lähtökohdat menestyväksi maalivahdiksi

Arsenal hankki riveihinsä uuden maalivahdin, kun Bayer Leverkusenista saapui mies nimeltään Bernd Leno. Lenon siirtosumma oli noin 19 miljoonaa puntaa ja saksalainen teki seuran kanssa viiden vuoden mittaisen sopimuksen. Leno on tällä hetkellä 26-vuotias ja alkaa lähestyä parasta ikää maalivahtina. Arsenalilta löytyy edelleen maalivahtiosastolta Petr Cech sekä David Ospina. Seuran kirjoilta löytyy myös Emiliano Martinez, joka on vuoden Lenoa nuorempi. Todennäköistä on, että ainakin Ospina tulee vaihtamaan maisemaa kuluvien MM-kisojen jälkeen.

Leno on Arsenalilta järkihankinta. Hinta-laatusuhde on hyvä. Leno on hyvässä iässä oleva maalivahti, jolla on kokemusta kovasta sarjasta ykkösvahtina. Takana on myös liuta pelejä Mestarien liigassa. Tällä hetkellä Leno on myös parempi kuin Arsenalin viime kauden maalivahtikaksikko.

Leno on myös riittävän röyhkeä ollakseen hyvä maalivahti. Hänellä on kokemusta Saksan maajoukkueesta ja on osa Die Mannschaftin maalivahtiosastoa, vaikka putosikin Saksan kisakoneesta viime metreillä. Saksan maalivahtien taso on tällä hetkellä todella kova, joten olla jo mukana taistelemassa maajoukkuepaikasta on erinomainen saavutus.


Maalivahdilla on luonnollisesti myös heikkoutensa. Hänellä on Bundesliigan maalivahdeista eniten virheitä, jotka ovat johtaneet maaleihin. Otanta on otettu kahdelta edelliseltä kaudelta. Toisaalta hänellä on vuoden 2016 jälkeen toiseksi eniten nollapelejä Bundesliigassa. Edellä on vain Bayern Münchenin maalivahti Manuel Neuer. Lenolla on myös eniten torjuttuja rangaistuspotkuja Bundesliigassa aktiivimaalivahdeista. Rangaistuspotkutorjuntoja Lenolla on yhdeksän kappaletta. Tämä on ollut yksi suuri ongelma Arsenalissa menneinä vuosina, sillä Cech on ollut rangaistuspotkuissa surkea.

Leno tulee Arsenaliin hyvään aikaan. Seura sai alkukesästä uuden managerin Unai Emerystä ja hänen alaisuudessaan myös Leno saa uralleen puhtaan alun. Mielenkiintoista onkin nähdä, mitä tämä kaksikko tulee saamaan aikaan Arsenalissa. Arsenal vaihtoi myös maalivahtivalmentajat ja seuraan saapuivat Emeryn luottomiehet Javi Garcia sekä Sal Bibbo. 

Kuva: IBL.se

Valioliiga on maalivahdille vaikea sarja. Lenolla on kuitenkin hyvät edellytykset pärjätä Arsenalissa erinomaisesti. Joukkueen puolustus on viime vuosina ollut enemmän tai vähemmän tuuliajolla, mutta Emeryn alaisuudessa tämä on varmasti osa-alue, joka halutaan laittaa kuntoon.

Leno saapui Leverkuseniin puolen vuoden lainasopimuksella VfB Stuttgartista paikkaamaan loukkaantuneita Rene Adleria sekä Fabian Gieferiä. Lenon esitykset olivat kuitenkin niin vahvoja, että mies palkattiin vakituisella sopimuksella ja samalla hän syrjäytti Adlerin lopullisesti.

Leno on henkisesti vahva, mitä Valioliigamaalivahdilta myös tarvitaan. Arsenalissa hänellä on kaikki mahdollisuudet kasvaa todelliseksi huippumaalivahdiksi ja samalla pelata maailman parhaita pelaajia vastaan viikosta toiseen. Se mihin saakka Lenon rahkeet riittävät tullaan näkemään vastaa kauden tai parin päästä, mutta lähtökohdat ovat lupauksia herättäviä.

 

MM-Kisojen lohkoennakon löydät tästä

MM-Kisojen alkulohkojen otteluohjelman löydä tästä

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom