Espanja sekä Marokko tasasivat pisteet – Espanja lohkovoittajana neljännevälieriin

Espanja lähti hakemaan lohkovoittoa ottelusta Marokkoa vastaan. Marokolla ei puolestaan ollut kunnian lisäksi suurempia panoksia, sillä kahden tappion myötä se ei enää taistellut jatkopaikasta. Espanja on pelannut kisoissa tasaisesti, mutta on hyökkäyksen osalta ollut hyvin paljon Diego Costan maalien varassa. Marokko on puolestaan pelannut viihdyttävää jalkapalloa, muttei ole onnistunut tuomaan pelisuoritusten tueksi vielä pistettäkään.

Marokko siirtyy hieman yllättäen 0-1 johtoon 14. minuutin kohdalla. Khalid Boutaib riistää pallon Sergio Ramosilta päästen näin läpiajoon. Viimeistely on laadukas ja pallo menee David De Gea jalkojen välistä maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin Andres Iniesta, Isco sekä Diego Costa pelaavat loistavasti yhteen ja Isco tasoittaa ottelun.

Boutaib pääsee uuteen läpiajoon sivurajaheitosta. Hän yrittää ujuttaa pallon jälleen De Gean jalkojen välistä maaliin, mutta tällä kertaa espanjalainen vetää pidemmän korren. Tauolle mentiin 1-1 tasanumeroissa.

Toisella puoliajalla Nordin Ambrabat on lähellä viedä Marokon uudelleen johtoon. Kova kaukolaukaus kimpoaa kuitenkin ylärimasta takaisin kentälle. 81. minuutin kohdalla Marokko onnistuu toistamiseen. Youssef En-Nesyri puskee kulmapotkusta pallon vastustamattomasti ohi De Gean. Espanja ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan tasoitti ottelun Iago Aspasin toimesta 2-2 ottelun lisäajalla. Maali liputettiin ensin paitsioksi, mutta muutettiin oikein videotarkastuksen jälkeen. Näin Aspas sai hienon kantapäällä tekemänsä maalin nimiinsä.

Nämä jäivät myös loppunumeroiksi ja Espanja eteni lohkovoittajana jatkoon, sillä Portugali ja Iran olivat pelanneet oman ottelunsa tasan 1-1.