Fulham juhlii nousua Valioliigaan neljän kauden poissaolon jälkeen

Aston Villa ja Fulham kohtasivat nousukarsintojen finaalissa Wembleyllä. Valioliigapaikan lisäksi nousu on myös taloudellisesti merkittävä, sillä Valioliigassa pelaavan joukkueen uskotaan saavan kaudesta arviolta noin 280 miljoonaa euroa muun muassa tv-tulojen kautta. Lähtökohdat otteluun eivät olisi voineet tasaisemmat olla. Aston Villa oli voittanut kotikentällään pelatun ottelun 2-1 ja Fulham omalla kotikentällään pelatun ottelun 2-0. Sarjassa Fulham oli sijalla kolme ja Aston Villa sijalla neljä.

Fulham aloitti ottelun väkevästi ja oli ensimmäisellä puolella hallitsevampi osapuoli. Tom Cairney vei Fulhamin 0-1 johtoon jo 23. minuutin kohdalla.

Aston Villa sai luotua toisella puoliajalla painetta Fulhamin puolustusalueelle, muttei pystynyt konkretisoimaan hallintaansa todellisilla maalipaikoilla Jack Grealishilla oli yksi loistava paikka, kun hän pujotteli Fulhamin puolustuksen läpi rangaistusalueelle, mutta laukaus jäi lopulta heikoksi. Fulhamin puolustaja Denis Odoi sai 70. minuutin kohdalla toisen keltaisen kortin ja joutui samalla ulosajetuksi. Vaikutti siltä, että Odoin punainen sai Aston Villan pelin enemmän sekaisin kuin Fulhamin.

Loppujen lopuksi Cairneyn maali jäi ottelun ainoaksi ja Fulham nousi takaisin Valioliigaan neljän Mestaruussarjassa vietetyn kauden jälkeen. Fulham putosi Valioliigasta kauden 2013-14 päätteeksi.