Iran otti MM-historiansa toisen voiton – Uruguay myös voittoon viime hetken maalilla

Portugali ja Espanja kruunasivat perjantain MM-kisaottelut vauhdikkaalla ottelulla, joka lopulta päättyi tasan 3-3. Perjantaina pelattiin kaksi muutakin ottelua. Marokko ja Iran ottivat yhteen kello kuuden ottelussa ja Iran otti tuosta ottelusta niukan 0-1 voiton 95. minuutilla tulleella maalilla. Päivän ensimmäisessä ottelussa Uruguay kaatoi Egyptin myös aivan ottelun loppuhetkillä syntyneellä 0-1 maalilla.

Marokko ja Iran pelasivat molemmat erittäin laadukkaan oloista jalkapalloa. Ottelu oli niin ikään hyvin vauhdikas, mutta pitkään näytti siltä, ettei kumpikaan tule onnistumaan maalinteossa. Toisin kuitenkin kävi, sillä Iran otti MM-kisahistoriansa toisen voiton Aziz Bouhaddouzin 95. minuutilla syntyneellä maalilla. Maali oli samalla 20-vuoteen ensimmäinen, joka syntyi näin myöhään ottelun lisäajalla.

Uruguay lähti kisoihin A-lohkon ehdottomana ennakkosuosikkina. Sen kisat eivät ole kuitenkaan 48-vuoteen lähteneet käyntiin voitolla. Egypti haastoikin Uruguayn erinomaisesti ilman Mohamed Salahia, joka istui koko ottelun vaihtopenkillä. Uruguay ei juurikaan onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja, mutta 89. minuutilla maa sai vapaapotkun. Vapaapotkua asettui antamaan Carlos Sanchez. Vapaapotku tavoitti Jose Giminezin pään ja Giminezin pusku toi Uruguaylle niukan 0-1 voiton tässä tärkeässä ottelussa.