Japani hävisi Puolalle, mutta jatkaa fairplay pisteiden kautta neljännesvälieriin

Japani kohtasi Puolan H-lohkon viimeisessä ottelussaan. Japanille olisi riittänyt pistekin varmistamaan maalle jatkopaikan neljännesvälieriin. Puola oli hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan, joten se pelasi tässä vaiheessa enää kunniasta. Japani oli pelannut aiemmat pelit pirteästi ja se johtikin lohkoaan ennen viimeistä kierrosta, mutta Senegal oli sen kanssa samoissa pisteissä.

Ensimmäinen puoliaika lähti hyvin aaltoilevasti käyntiin. Molempien maiden maalivahdit joutuivat esittämään yhden paraatipelastuksen, mutta pystyivät pitämään maalinsa koskemattomana. Puolan Lukasz Fabianski oli vuorossa ensin ja Eiji Kawashima pian tämän jälkeen.

Toisella puoliajalla Puola sai vapaapotkun, jonka se antoi epäsuorana. Rafal Kurzawa antoi loistavan pallon rangaistusalueelle, johon puolustaja Jan Bedranek pääsi jatkamaan. Lopputuloksena oli Puolan 0-1 voittomaali ottelussa. Sen sijaan, että Japani olisi saanut hyvää kirivaihdetta päälle, Puola sai luotua paremmat maalintekopaikat päästyään johtoon.

Japani hävisi ottelun, mutta eteni kuitenkin onnekkaasti neljännesvälieriin lohkokakkosena. Se sai saman verran pisteitä kuin Senegal ja sillä oli keskinäinen peli pelattuna tasan. Lisäksi tehdyt ja päästetyt maalit olivat molemmilla mailla tasan. Japanin hyväksi jatkopaikkaan vaikutti varoitukset, joita se oli ottanut senegalilaisia vähemmän.

Betsson tarjoaa pelaajilleen 10 euron riskittömän vedon jalkapallon MM-kisoihin. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.