Kolumbia voitokas H-lohkon viimeisellä kierroksella – Senegal jäi tylysti ulos jatkopeleistä

H-lohko oli ennen viimeistä kierrosta erittäin kimurantti jatkopaikkoja ajatellen. Japani johti lohkoa neljällä pisteellä ja Senegal oli samassa pistemäärässä toisena. Kolumbia oli kaksikosta pisteen päässä kolmantena ja Puola hännillä ilman pisteitä. Senegalin ja Kolumbian ottelussa panoksena oli ei enempää, eikä vähempää kuin jatkopaikka.

Kolumbia aloitti ottelun erittäin vaisusti. Senegalilaiset puolustivat erittäin kurinalaisesti ja Kolumbia ei näyttänyt saavan hyökkäyspeliään toimimaan ollenkaan. 16. minuutin kohdalla Senegal oli lähellä saada rangaistuspotkun, mutta videotarkastuksen jälkeen tuomio peruttiin. Kolumbian tähtipelaaja James Rodriguez jouduttiin vaihtamaan pois kentältä loukkaantumisen takia jo 31. minuutin kohdalla. Ensimmäisellä puoliajalla ei muuta merkittävää nähty ja tauolle mentiin 0-0 tasatuloksessa.

Kolumbia sai 74. minuutin kohdalla kulmapotkun, jonka päätteeksi Yerry Mina puski pallon ohi Senegalin maalivahdin. Minan maali oli samalla ottelun ainoa osuma. Tämä voitto toi Kolumbialle jatkopaikan lohkon voittajana, mutta Senegalille tappio oli karmaiseva. Japani oli hävinnyt oman ottelunsa niin ikään 1-0. Molemmilla mailla oli saman verran pisteitä, keskinäinen ottelu pelattuna tasan. Molempien tehdyt ja päästetyt maalit olivat identtiset, joten ratkaisua haettiin varoituksista. Näitä Japani oli ottanut Senegalia vähemmän, joten he etenivät neljännesvälieriin ja Senegal lähti kotimatkalle.