Advertisement

Koscielny loukkaantuneena sivussa puoli vuotta

Arsenal ja Ranskan maajoukkue saivat ikäviä uutisia, sillä keskuspuolustaja Laurent Koscielnyn loukkaantuminen on kostautunut todella vakavaksi. Koscielny loukkaantui viime torstain Eurooppa-liigan välierien toisessa osaottelussa Atletico Madridia vastaan ja joutui jättämään kentän vain 12 minuutin pelin jälkeen. Arsenal on vahvistanut nyt, että Koscielnyn akillesjänne on repeytynyt. Ranskalainen on käynyt leikkauksessa ja toipumisajan epäillään olevan ainakin kuusi kuukautta.

”Häntä ei nähdä kentällä ennen kuin joulukuussa parhaimmillaan”, kommentoi seuran jättävä manageri Arsène Wenger BBC Sportin mukaan. ”Koscielny on murheen murtama. Ihmisillä on aina tulehtuneita jänteitä eivätkä ne repeä, mutta hänen tapauksessaan niin kävi. En tiedä miksi. Hän tulee kuitenkin toipumaan täysin, sillä leikkauksen hyvä puoli on se, että se parantaa tulehduksen.”

Koscielny pelasi tällä kaudella Arsenalille 33 ottelua, joissa hän onnistui maalinteossa kahdesti. Varakapteenina hän kantoi yleensä myös kapteenin nauhaa varsinaisen kapteenin Per Mertesackerin pelillisen roolin jäätyä todella pieneksi.

32-vuotiaalle Koscielnylle vakavan loukkaantumisen tuomaa kovaa iskua pahentaa se, että nyt häneltä jää myös kesän MM-kilpailut Venäjällä väliin. 51 maaottelua Ranskan paidassa pelanneelle Koscielnylle olisi luultavasti ollut suurta roolia tarjolla Ranskan puolustuksen sydämessä, ja hänen kokemustaan tullaan joukkueessa kaipaamaan. Avauskokoonpanon paikat Ranskan keskuspuolustuksessa ottavat luultavasti Espanjan suurseuroissa pelaavat Raphael Varane ja Samuel Umtiti, mutta muiden vaihtoehtojen ympärillä on enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä.

MM-kisojen otteluohjelman löydät:

MM-Kisojen alkulohkojen otteluohjelma

MM-kisojen lohkoennakon löydät:

Jalkapallon MM-Kisat 2018: Alkulohkot ja otteluohjelma