Messi ja Argentiina romahtivat täysin Kroatian käsittelyssä

Argentiina kohtasi torstain viimeisessä ottelussa Kroatian. Tasapeli Islantia vastaan tarkoitti sitä, että Argentiina olisi tarvinnut ottelusta voiton. Kroatia kuitenkin näytti, että se on todella suuri jalkapallomaa ja loppujen lopuksi Argentiina oli Lionel Messin johdolla ottelussa täysin vastaantulija. Kroatia pelasi loistavasti, eikä Argentiina oikeastaan missään vaiheessa pystynyt todella vastaamaan vastustajansa tasoon.

Ensimmäinen puoliaika oli suhteellisen tasaista pelaamista, mutta Kroatia oli siinä hienokseltaan niskan päällä. Kumpikaan joukkue ei saanut mitään kovinkaan vaarallista ensimmäisellä puoliajalla aikaan, joten tauolle mentiin 0-0 tasalukemissa.

Toisella puoliajalla Kroatia aloitti vahvasti. Se teki ensimmäisen maalinsa 53. minuutin kohdalla Ante Rebicin toimesta. Maalia edelsi Argentiinan maalivahdin Willy Caballeron totaalinen möhläys. Maalivahti yritti pelata pallon yli Rebicin, mutta epäonnistui yrityksessään. Rebic pääsi laukomaan pallon ilmasta ohi hölmistyneen Caballeron.

Kroatian ensimmäisen maalin jälkeen Argentiina alkoi pikkuhiljaa saamaan jonkinlaisia hyökkäyksiä, mutta yhtä huipputilannetta lukuun ottamatta Danijel Subasic sai olla Kroatian maalilla melko rauhassa. Argentiina oli pakotettu avaamaan peliään entisestään ja tämä toi Kroatialle hyviä mahdollisuuksia lisäosumiin. Luca Modric teki Kroatian toisen maalin 80. minuutin kohdalla ja Ivan Rakitic iski loppunumeroiksi 0-3 lisäajalla.

Tappio tarkoittaa sitä, että Argentiina on pakkovoiton edessä ottelussa Nigeriaa vastaan ja voittokaan ei välttämättä tuo sille jatkopaikkaa.