Advertisement

MM-kisojen joukkue-ennakko: Brasilia

Yleistä

Brasilia on yksi tämän hetken kuumimmista jalkapallomaista. Brasilialainen pelityyli on hyvin teknistä ja näyttävää. Jokainen joukkueen pelaaja omaa uskomattomat harhautustaidot. Brasilialaiset huippupelaajat pelaavat eurooppalaisissa huippujoukkueissa. Brasilian kotimaisessa sarjassa pelataan hyvin maajoukkueen näköistä pikkunäppärää jalkapalloa. Rantajalkapallo höystettynä samban rytmeillä näkyy maan pelaajien ottelussa pienestä lähtien. Cafu on eniten maaotteluita pelannut pelaaja. Puolustaja edusti Brasiliaa 142 ottelussa. Eniten maaottelumaaleja on puolestaan tehnyt Pele 77 osumallaan. FIFA-rankingissa Brasilia on tällä hetkellä toisena.

MM-kisahistoria

Brasilia on MM-kisahistorian menestynein maa. Sillä on kaksi pronssia, kaksi hopeaa ja maailmanmestaruuden se on voittanut peräti viidesti. Kolmissa edellisissä kilpailuissa se ei ole kuitenkaan mitaleille yltänyt ja siihen maa haluaa muutosta Venäjän kisoissa. Odotusarvot ovat luonnollisesti korkeat aina MM-kisojen aikana.

Entiset tähtipelaajat

Cafu, Dunga, Roberto Carlos, Rivaldo, Romario, Bebeto, Dunga, Robinho, Ronaldinho, Zico, Ronaldo sekä Pele.

Manageri

Tite: Tite on suurien paineiden alla tulevissa kisoissa. Kolmet kisat ilman mitalia on putki, jollaisen Brasilia on kohdannut vain kerran. Vuosina 1982 – 90 maa ei onnistunut mitalin hankinnassa, mutta -94 kisat päättyivät maailmanmestaruuteen. Jos maa ei näissä kisoissa tuo mitalia, putki on pisin maan historiassa. 57-vuotias manageri on kovissa liemissä keitetty, mutta maajoukkuepesti on kuitenkin miehen ensimmäinen.

Maalivahdit

Nimi, (suluissa seura) Maaottelut/Maaottelumaalit

Alisson (AS Roma) 23/0: Maajoukkueen tämän hetken ykkösmaalivahti. Alisson on erittäin haluttua tavaraa siirtomarkkinoilla ja MM-kisat on loistava mahdollisuus loistaa. Usein Brasilia on kaatunut maalivahtiin. Nyt kaksi maalivahdeista on todellisia huippuvahteja.

Ederson (Manchester City) 1/0: Ederson on tällä hetkellä nokkimisjärjestyksessä Alissonin takana toisena. Brasilian maalivahtipeli ei tule kaatumaan, vaikka maaliin laitettaisi Manchester Cityn maalivahti.

Cassio (Corinthians) 1/0

Puolustajat

Nimi, (suluissa seura) Maaottelut/Maaottelumaalit

Danilo (Manchester City) 16/1: Danilolla oli henkilökohtaisesti vaikeahko kausi Manchester Cityssä peliajan suhteen. Erinomainen laitapuolustaja saanee näyttöpaikan Dani Alvesin jäätyä kisoista rannalle.

Fagner (Corinthians) 4/0

Marcelo (Real Madrid) 51/5: Marcelo on pomminvarma valinta vasemmaksi laitapuolustajaksi. Vahvat nousut aiheuttavat harmaita hiuksia vastustajan puolustukselle.

Filipe Luis (Atletico Madrid) 31/2: Hyvä tuuraaja Marcelolle. Nokkimisjärjestyksessä Marcelo pitää kuitenkin piikkipaikkaa.

Thiago Silva (PSG) 68/5: Puolustuksen kokenein lukko. Fyysinen puolustaja, joka johtaa joukkuetta raudanlujalla otteella.

Marquinhos (PSG) 24/0: Tällä hetkellä maajoukkueessa kolmannen topparin roolissa. Peliaikaa tulee, mikäli Silva tai Miranda eivät pysty pelaamaan.

Miranda (Internazionale) 44/2: Miranda on kokenut puolustaja ja tulee olemaan avauksen pelaaja yhdessä Silvan kanssa.

Pedro Geromel (Gremio) 2/0

Keskikenttäpelaajat

Nimi, (suluissa seura) Maaottelut/Maaottelumaalit

Casemiro (Real Madrid) 21/0: Casemiro on ollut Real Madridin keskikentän tärkein lenkki. Loistavia katkoja ja oikein ajoitettuja liukuja. Omalla pelipaikallaan yksi maailman tämän hetken parhaista pelaajista.

Fernandinho (Manchester City) 41/2: Takuuvarmaa laatua. Casemiron varamies, mutta taso ei paljon putoa. Mikäli Tite peluuttaa kolmea keskikenttää, Fernandinho löytää itsensä kentältä.

Paulinho (Barcelona) 47/12: Tärkeä palanen Brasilian maajoukkueen keskikentällä. Osallistuu aktiivisesti peliin kentän molemmissa päissä.

Fred (Shakhtar Donetsk) 7/0: Joukkueen yksi mielenkiintoisimmista pelaajista. Eurooppalaisten suurseurojen kiikarissa oleva pelaaja on lähtökohtaisesti vaihdossa, mutta kisat antavat miehelle hyvän paikan näyttää osaamistaan suurissa ottelusissa. Loistava kausi takana Shakhtarin kanssa Mestarien liigassa.

Renato Augusto (Beijing Sinobo Guoan) 28/5: Toinen mielenkiintoinen pelaaja. Kiinassa ammatikseen pelaava Renato on maajoukkueen avauskokoonpanon miehiä. Erinomainen pelaaja hyökkäyssuuntaan.

Philippe Coutinho (Barcelona) 35/9: Yksi maajoukkueen tämän hetken tähdistä. Kovalla kohulla Barcelonaan siirtynyt Coutinho on pelaaja, jolta odotetaan kisoissa paljon.

Willian (Chelsea) 54/8: Willian on laadukas pelaaja, mutta kovan kilpailun myötä vaihtomiehen roolissa. Yllätyksellinen pelaaja, joka on erinomainen 1 vs 1 tilanteissa.

Douglas Costa (Juventus) 24/3: Loistava kausi takana Juventuksessa. Kilpailu maajoukkueen pelipaikoista on erittäin kovaa. Olisi avauksen pelaaja lähes missä tahansa muussa maajoukkueessa.

Hyökkääjät

Nimi, (suluissa seura) Maaottelut/Maaottelumaalit

Kuva: IBL.se

Neymar (PSG) 83/53: Joukkueen kiistaton tähtipelaaja. Ajoittain ylimielinen ja jos peli ei kulje, siitä kärsii koko maajoukkue. Parhaimmillaan kisojen taitavin pelaaja.

Taison (Shakhtar Donetsk) 6/1: Taisonin rooliksi jäänee kisoissa otteluiden seuraaminen penkiltä. Muutaman minuutin saattaa jossain ottelussa saada, mutta rooli ei nouse suuremmaksi ilman isoja loukkaantumisia.

Gabriel Jesus (Manchester City) 15/9: Tällä hetkellä ykkösvaihtoehto ysipaikalle. Joutuu taistelemaan paikasta tiukasti Firminon kanssa.

Roberto Firmino (Liverpool) 18/5: Tällä hetkellä niukasti Gabriel Jesusin takana, mutta saanee näyttöpaikan ja hyödyntäessä sen voi tilanne muuttua nopeastikin. Osallistuu erinomaisesti myös pelinrakenteluun.

Ihanteellinen avauskokoonpano

Alisson; Marcelo, Miranda, Thiago Silva, Danilo; Casemiro, Neymar, Renato Augusto, Paulinho, Coutinho; Gabriel Jesus.

Ennuste

Brasilia tullaan näkemään kisojen mitalipeleissä. Mahdollisuudet jopa maailmanmestaruuteen ovat hyvät, mikäli Neymar on hyvällä pelipäällä kisojen läpi. Ratkaisijoita joukkueesta löytyy, mutta ajoittain esityksistä puuttuu riittävä kurinalaisuus.

 

MM-Kisojen lohkoennakon löydät tästä

MM-Kisojen alkulohkojen otteluohjelman löydä tästä

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom