Advertisement
" "

MM-kisojen joukkue-ennakko: Venäjä

Yleistä

Jalkapallo on Venäjällä iso laji. Venäjän Valioliiga on erittäin kovatasoinen ja sarjassa pelaa venäläisten lisäksi monia kovatasoisia ulkomaalaisia pelaajia. Muun muassa Chelseassa pelaava Willian pelasi Pietarin Zenitissä ennen Chelseaan siirtymistään. Otteluissa riittää tunnelmaa ja yleisöä olipa kyse sitten seurajoukkueen otteluista tai maaotteluista. Venäjä ja sitä edeltäneen Neuvostoliiton pelaajista eniten maaotteluita on saanut tililleen Sergei Ignashevich, joka on edustanut maataan 121 kertaa. Mies nähdään mukana myös kesän kotikisoissa. Maan kautta aikojen kovin maalitykki on puolestaan Oleg Blokhin 42 osumallaan. Blokhin edusti maataan Neuvostoliiton aikakaudella. FIFA-rankingissa maa on tällä hetkellä sijalla 66, joka on kisojen toiseksi huonoin FIFA-ranking -sija näissä kisoissa.

MM-kisahistoria

Venäjä ja sitä edeltänyt Neuvostoliitto ovat osallistuneet MM-kisoihin 10 kertaa. Paras sija on Neuvostoliiton aikoina vuoden 1966 Englannissa järjestetyistä kisoista, jossa Neuvostoliitto ylsi neljänneksi. MM-kisoissa menestys on ollut heikkoa, vaikka muun muassa Euroopan mestaruuteen maa on kertaalleen yltänyt.

Entiset tähtipelaajat

Oleg Blokhin, Vasili Berezutskiy, Viktor Onopko, Aleksandr Kerzhakov sekä Lev Yashin.

Manageri

Stanislav Cherchesov:

Stanislav Cherchesov: Cherchesov on toiminut maan valmentajana elokuusta 2016 lähtien. Tänä aikana Venäjä on pelannut 19 ottelua, joista viisi on päättynyt Venäjän voittoon, viisi tasapeliin ja yhdeksän kertaa Venäjä on hävinnyt. Kokeneella valmentajalla on suuret paineet, sillä FIFA-rankingista huolimatta kotikisoissa kannattajat ja johtajat odottavat maalta menestystä.

Maalivahdit

Nimi, (suluissa seura) Maaottelut/Maaottelumaalit

Igor Akinfeev (TsSKA Moskova) 105/0: Konkarimaalivahti on parhaimmillaan loistava torjuja, mutta suorituksia himmentää ailahtelevaisuus. Akinfeev on edelleen kuitenkin tärkeä pelaaja maajoukkueessa ja hyvin pelatessaan antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa.

Kuva: IBL.se

Vladimir Gabulov (Club Brugge) 10/0

Andrey Lunev (FC Zenit) 3/0

Puolustajat

Nimi, (suluissa seura) Maaottelut/Maaottelumaalit

Sergei Ignashevich (TsSKA Moskova) 121/8: Joukkueen kokenein pelaaja niin maaottelumäärässä kuin iässä. 38-vuotiaan puolustajan liike on hidastunut, mutta peliäly vielä erinomaisella tasolla.

Mario Fernandes (TsSKA Moskova) 4/0: Brasilialaissyntyinen puolustaja sai Venäjän kansalaisuuden vuonna 2016, mutta koska oli tuolloin asunut Venäjällä vasta alle viisi vuotta, lupa edustaa Venäjän maajoukkuetta astui voimaan vasta vuotta myöhemmin. Hänet kutsuttiin ensimmäiseen maaotteluunsa maaliskuussa 2017, mutta pelaaja ei ilmaantunut tuolloin paikalle. Nyt mukana Venäjän MM-ryhmässä.

Vladimir Granat (Rubin Kazan) 12/1

Fyodor Kudryashov (Rubin KAzan) 18/0

Andrei Semyonov (Akhmat Grozny) 8/0

Igor Smolnikov (FC Zenit) 26/0

Ilya Kutepov (Spartak Moskova) 6/0

Keskikenttäpelaajat

Nimi, (suluissa seura) Maaottelut/Maaottelumaalit

Aleksandr Yerokhin (FC Zenit) 17/0

Yuri Zhirkov (FC Zenit) 83/2: Zhirkov pelasi hetken Chelseassa laitapuolustajana. Nyt keskikentän vasemmalla laidalla pelaava Zirkov on 34 ikävuodestaan huolimatta yhä erittäin nopea laituri. Zirkov omaa myös hyvät vapaapotkut.

Daler Kuzyaev (FC Zenit) 5/0

Aleksandr Golovin (TsSKA Moskova) 18/2

Alan Dzagoev (TsSKA Moskova) 56/9: Dzagoev on keskikentän ehdoton tähtipelaaja. Häntä ollaan kovaa vauhtia viemässä suurempiin eurooppalaisiin sarjoihin, mutta toistaiseksi mies on pysynyt tiukasti Moskovassa. 

Roman Zobnin (Spartak Moskova) 11/0

Aleksandr Samedov (Spartak Moskova) 47/6

Yuri Gazinsky (Krasnodar) 5/0

Anton Miranchuk (Lokomotiv Moskova) 5/0

Denis Cheryshev (Villareal) 11/0: La Ligan Villarealissa pelaava Cheryshev on erittäin taitava pelaaja. Peliaika maajoukkueessa on ollut kuitenkin yllättävän pientä.

Hyökkääjät

Nimi, (suluissa seura) Maaottelut/Maaottelumaalit

Artyom Dzyuba (Arsenal Tula) 23/11

Aleksei Miranchuk (Lokomotiv Moskova) 17/4

Fyodor Smolov (Krasnodar) 31/12

Ihanteellinen avauskokoonpano

Igor Akinfeev; Fyodor Kudryashov, Vladimir Granat, Ilya Kutepov; Yuri Zhirkov, Aleksandr Golovin, Alan Dzagoev, Aleksandr Samedov, Denis Cheryshev; Aleksei Miranchuk, Fyodor Smolov.

Ennuste

Pääsy alkulohkosta jatkopeleihin olisi maalle jo hyvä suoritus huomioiden nykyisen FIFA-rankingin. Uruguay on lohkon suursuosikki, mutta toisesta paikasta maa taistelee Egyptin kanssa. Kotiyleisön hurmoksen turvin maa jatkaa jatkopeleihin, mutta siellä tie nousee pystyy viimeistään toisella kierroksella.

 

MM-Kisojen lohkoennakon löydät tästä

MM-Kisojen alkulohkojen otteluohjelman löydä tästä

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom