Advertisement
" "

Näkökulma: Virheistä huolimatta Loris Kariusta ei kannata tuomita vielä

Eilinen Mestarien liigan finaali oli uskomaton kokemus monelle, etenkin Liverpoolin maalivahdille Loris Kariukselle. Kariuksen tapauksessa finaali oli kokemus, josta hän toivoo, ettei sitä olisi koskaan tapahtunut. Hän haluaa unohtaa eilisen finaalin välittömästi, mutta tuo ottelu saattaa kummitella saksalaisen mielessä vielä pitkään. Pahimmassa tapauksessa lopun ikää. Painajaismainen ottelu konkretisoitui kahteen karmivaan virheeseen, jonka seurauksena Real Madrid pääsi juhlimaan kolmatta perättäistä Mestarien liigan mestaruutta. Karius, kuten myös moni muukin varmasti ajattelee tappion olleen yksin saksalaisen syytä. Onko asia näin? Mahdollisesti, mutta välttämättä ei.

Ottelussa oli paljon muitakin tapahtumia, jotka vaikuttivat ottelun kulkuun. Sergio Ramosin ja Mohamed Salahin tilanne, jonka seurauksena Salah joutui jättämään kentän, oli yksi sellainen. Salah aloitti ottelun terävästi ja oli koko ajan vaarallinen. Mikäli Salah olisi pelannut loppuun saakka, olisiko Kariuksen virheet olleet vältettävissä? Sitä on hyvin vaikea sanoa. Toki on mahdollista, että Liverpool olisi saattanut johtaa ottelua ja se olisi voinut viedä Kariukselta paineita. Kuka tietää..

Toisaalta Ramos oli osallisena toisenlaisessakin tapahtumassa, jolla voi olla suurempi merkitys nimenomaan Kariuksen pelaamiseen. 49. minuutilla Real Madrid pelaa pallon Liverpoolin boxiin ja Ramos ajaa päin Kariusta niin, että Ramosin olkapää osuu suoraan Kariuksen päähän. Kaksi minuuttia myöhemmin Karius heittää pallon suoraan Karim Benzeman jalkaan kohtalokkain seurauksin.

Saksalainen TV-kanava ZDF esittää Twitter-tilillään todistusaineistoa tapahtuneesta. Tilannetta ei juuri Suomessa esitetyistä TV-kuvista näkynyt. Video on katsottavissa alta.

Kariusta ei tilanteen jälkeen tutkittu millään tavalla, josta voidaan olettaa kaiken olleen kuitenkin kunnossa. Jonkinlainen vaikutus tällaisella tällillä voi totta kai olla, sillä osuma kohdistuu suoraan päähän.

Luultavammin vaikuttava tekijä Kariuksen virheisiin oli silti jännitys. Pitää muistaa, että Karius on vasta 24-vuotias eli hyvin nuori maalivahti ja kokemustakaan ei mitenkään mittavasti ole varsinkaan tämän tasoisista otteluista. Karius maksaa nyt oppirahoja erittäin karulla tavalla. Pitää myös muistaa, että saksalainen on pelannut kauden aikana hyvin. Ei hänestä huono maalivahti tullut yhdessä illassa tai yhden pelin virheiden takia. Totta kai hän joutuu käyttämään syntipukin viittaa  ja varmasti myös ihan aiheesta.

Nyt punnitaan todella se, mistä Karius on loppujen lopuksi tehty. Kariuksella on käytännössä kaksi selkeää tietä. Mies ottaa virheistä opikseen, sillä tunne on varmasti sellainen, jollaista hän ei halua kokea enää koskaan. Tämän tien kautta hänestä tulee todella vahva henkisesti ja tulevaisuudessa ehdottomasti yksi maailman parhaista maalivahdeista. Toinen vaihtoehto on se, että mies murtuu tilanteesta täysin ja ura todellisella huipulla Liverpoolin tasoisissa joukkueissa on käytännössä ohi. Pahimmassa tapauksessa tilanne jää pelaajan takaraivoon ja tulee esille aina, kun hän pelaa tärkeää ottelua, jossa panokset ovat suuret.

Aika kertoo sen, kummalle tielle Karius käy kulkemaan. Häntä ei kannata kuitenkaan tuomita vielä tässä vaiheessa, sillä tämä saattoi olla hänen uransa kannalta hyvin odottamaton käänne jopa parempaan.

 

MM-Kisojen lohkoennakon löydät tästä

MM-Kisojen alkulohkojen otteluohjelman löydä tästä

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom