Nigerialla tuskainen alku Kroatiaa vastaan

Kroatia ja Nigeria ottivat yhteen lauantain viimeisessä ottelussa. Joukkueet aloittivat ensimmäisen puoliajan tahmeasti ja hetken näytti siltä, että Nigeria tulee pitämään tahtipuikkoa itsellään. Toisin kuitenkin kävi. Kroatia sai 32. minuutilla kulmapotkun, jonka seurauksena pallo löytyi lopulta Nigerian maalista. Epäonnista tilanteessa Nigerian kannalta oli se, että pallon ohjasi omaan maaliin Oghenekaro Etebo.

Maalin jälkeen Kroatia sai ottelua pikkuhiljaa paremmin ja paremmin hallintaansa. Puoliajalle mentiin Kroatian 1-0 johtoasemassa.

Toisen puoliajan alussa jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin. Kroatia oli ottanut ottelun hallintaansa ja pystyi luomaan lupauksia herättäviä maalintekopaikkoja huomattavasti ensimmäistä puoliaikaa enemmän. Nigeria onnistui vain ajoittain puolittaisia paikkoja, mutta mitään todella konkreetista painostusta he eivät takaa-ajo asemassa saaneet aikaiseksi.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 71. minuutilla, kun Nigerian William Troost-Ekong kaatoi Mario Mandzukicin rangaistusalueella painiotteella. Luka Mordic asettui laukomaan Kroatian rangaistuspotkua ja teki loppunumeroiksi 2-0.

Kroatialle voitto oli tärkeä, sillä se pelaa niin kutsutussa kuoleman lohkossa D yhdessä Nigerian, Argentiinan ja Islannin kanssa. Kroatian seuraava ottelu on ensi viikon torstaina Argentiinan, joka pelasi ensimmäisessä ottelussaan Islannin kanssa 1-1 tasan.