Advertisement

Östersundsissa ihmeitä tehnyt manageri Swanseaan

Valioliigasta kauden päätteeksi pudonnut Swansea on palkannut uudeksi managerikseen Ruotsin Allsvenskanin Östersunds FK:ssa loistavaa työtä tehneen Graham Potterin. Potter johdatti Östersundsin viime kaudella Eurooppa-liigassa jatkopeleihin, jossa se kohtasi ensimmäisellä kierroksella Arsenalin. Arsenal voitti ensin vieraissa 0-3 ja hävisin sen jälkeen kotikentällä 1-2.

Potteria on kyseisen Eurooppa-liigan menestyksen jälkeen yhdistetty useisiin vapautuneisiin manageripesteihin Englannissa. Swansea onnistui myös hankkimaan englantilaisen managerin uudeksi valmentajakseen. Siirto viimeistellään ensi viikolla, kun Potter saapuu Swanseaan. Potter korvaa Swanseassa Carlos Carvalhalin. Carvalhalin sopimusta ei uusittu joukkueen pudottua sarjaporrasta alemmas. Potterin mukana Östersundsista Swanseaan saapuvat myös miehen apulaismanageri Billy Read sekä hankintoja analysoivan Kyle Macauleyn. 

Potter vietti ruotsalaisjoukkueessa yhteensä seitsemän vuotta ja juhli seuran kanssa nousua peräti kolmesti. Joukkue voitti myös Ruotsin Cup -mestaruuden vuonna 2017.


Swanseassa miehen tehtäväksi lankeaa seuran nostaminen takaisin Valioliigaan mahdollisimman pikaisesti. Seuran tavoitteena on ollut paluu Valioliigaan heti ensi kauden jälkeen.

 

MM-Kisojen lohkoennakon löydät tästä

MM-Kisojen alkulohkojen otteluohjelman löydä tästä

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom